Terwijl 1 januari voorbij is, is het nieuwe maanjaar nog steeds aan de horizon. Het feest luidt het Jaar van het Konijn in, dat wordt beschouwd als het gelukkigste dier van de 12 in de Chinese dierenriem, en valt op zondag 22 januari. Het wordt gevierd door verschillende Aziatische culturen en gemeenschappen over de hele wereld en is doordrenkt van traditie – van de voedsel dat je eet tot de kleding die je draagt, en zelfs de geschenken je geeft, alles moet de wens weerspiegelen voor geluk, gezondheid, voorspoed en overvloed voor het komende jaar.

Dus wat maakt een geweldig cadeau voor het nieuwe maanjaar? We vroegen Aziatische ondernemers om hun favorieten te delen, van verrukkelijke hete sauzen tot mooie en tijdloze sieraden.

Maar voordat we daarop ingaan, wilden de oprichters die we spraken ook waarschuwen voor de dingen die jij doet zou niet moeten cadeau voor nieuw maanjaar. “Er zijn absoluut enkele dingen die u wel en niet moet doen bij het uitkiezen van nieuwe maanjaarcadeaus”, zegt Joanne Kwong, president van Pearl River Mart.

Je wilt alles wat met de dood te maken heeft vermijden, dus zakdoeken, klokken en het getal vier zijn uit (in het Chinees klinkt ‘vier’ vergelijkbaar met ‘dood’). Kwong zegt om uit de buurt te blijven van scherpe voorwerpen, messen (“aangezien ze het doorknippen van stropdassen impliceren”) en schoenen (“het woord voor schoenen, xieis ook een homoniem voor “kwaad”.

Aan de andere kant zegt Kwong: “Je kunt niet fout gaan rode enveloppen (genaamd zie in Kantonees en hong bao in het Mandarijn) vol scherpe nieuwe rekeningen. Het is de traditie dat getrouwde mensen ze aan kinderen en alleenstaanden geven – een geweldig excuus om vrijgezel te blijven, in ieder geval voor het nieuwe maanjaar! Ze zegt dat $ 88 een populair bedrag is om cadeau te doen, aangezien acht een geluksgetal is in het Chinees.

Je kunt de Aziatische gemeenschap ook steunen door te winkelen bij bedrijven die eigendom zijn van AAPI, zoals degene die we hier hebben opgenomen (evenals in onze overzichten van Mode-, voedings- en huismerken in Aziatische handen en Schoonheidsmerken die eigendom zijn van AAPI). U zult originele cadeau-ideeën vinden die de tradities van het nieuwe maanjaar waarderen en eren, perfect om u en uw dierbaren geluk te brengen.

parel-rivier-mart-lny.jpg

Pearl River Mart

Pearl River Mart, het eerste Chinees-Amerikaanse warenhuis, opereert al meer dan 50 jaar vanuit het centrum van Manhattan. Met kleding, accessoires, huis, kunst en zelfs eten en snacks is de winkel de perfecte plek om cadeaus te zoeken. Je zult tal van Lunar New Year’s goodies vinden, zoals de traditionele rode enveloppen, snuisterijen met het Jaar van het Konijn-thema en leuke nieuwigheden voor alle leeftijden.

Kwong zegt dat de jaarlijkse Lunar New Year-box een geweldig cadeau is: “Het zit boordevol geluksitems die mensen zullen helpen om op de goede weg te beginnen voor het Jaar van het Konijn, waaronder verschillende gelukssnoepjes, leuke konijn artikelenrode geldenveloppen, een geluksbrenger zoals een diamant knoop kwastje (wat een lang leven symboliseert), iets lawaaierigs (zoals een speelgoedtrommel) om boze geesten weg te jagen (daarom wordt er vuurwerk afgestoken op nieuwe maanjaardag), en een Zak Chinese Almanakeen miniboek met dagelijkse huishoudelijke tips, remedies voor de gezondheid en aanbevelingen voor 2023.”

Deze armband, een betaalbaar en symbolisch geschenk, zal de drager geluk brengen met zijn gelukkige combinatie van jade en een rode stropdas.

Als je een Chinees nieuwjaarsfeest bijwoont en niet met lege handen wilt verschijnen, neem dan wat gelukssnoepjes mee. “Zoete snoepjes voor een zoet jaar!” Kwong deelt, eraan toevoegend dat gekonfijte gember (die gezondheid en een lang leven symboliseert) of kokosnoot (die de saamhorigheid en eenheid van het gezin vertegenwoordigt) traditionele opties zijn.

zondag-lny-gift.jpg

Zondagen

De niet-giftige nagellakken van zondag zijn er in een groot aantal tinten, en de selectie van rood zorgt voor een bijzonder gunstig maan-nieuwjaarscadeau. U kunt een enkele lak ophalen, of als oprichter Amy Ling stelt voor, pas een doos met drie poetsmiddelen aan met symbolische tinten. “Rood staat voor geluk en alle drie de rode kleuren kunnen verschillende gebieden in het leven vertegenwoordigen: veel geluk voor je gezondheid, veel geluk voor een geweldige carrière en veel geluk voor je relaties.”

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het beledigen van de ongelukkige nummer vier. “In de Chinese cultuur zijn mensen erg gevoelig voor bevestigende woorden en symboliek”, legt Ling uit. “Het getal vier kan bijvoorbeeld in het Chinees symbool staan ​​voor ‘dood’, dus vermijd absoluut alles met het getal vier erin.”

Volledig aanpasbaar, je kunt drie nagellakkleuren kiezen om in deze cadeauset op te nemen. Van vurig nr. 13 tot rijk nr. 18, Sundays heeft 10 rode tinten om uit te kiezen die perfect zouden zijn voor het nieuwe maanjaar.

Je kunt de nagellak ook als losse flesjes kopen. Nr. 13 is een bekroonde rode chilipeper die past bij uw enveloppen voor het nieuwe maanjaar.

kinn-jewelry-lny-gift.jpg

Kinn

De chique en moderne 14-karaats massief gouden stukken van Kinn gaan een leven lang mee. In feite zijn ze ontworpen als moderne erfstukken en dus prachtige geschenken om aan dierbaren door te geven. “Velen kiezen deze dag om iets nieuws te dragen, omdat het helpt om een ​​’schone start’ aan te duiden,” oprichter Jennie Joon zegt over het nieuwe maanjaar. “Een nieuwe aanwinst voor iemands garderobe is vaak een welkomstgeschenk!”

Voor de feestdag creëerde Yoon een symbolische ketting met een naamplaatje waarvan ze hoopt dat deze resoneert met iedereen in de AAPI-gemeenschap en aansluit bij haar eigen Koreaanse afkomst. “Toen ik voor het eerst in de Verenigde Staten aankwam, moest ik een westerse naam kiezen die vaker voorkwam en gemakkelijker uit te spreken was”, deelt Yoon. “Ik werd al snel bekend als Jennie en mijn geboortenaam, 혜정 (Hye-Jung), werd een verre herinnering. Ik hoop dat dit stuk resoneert met degenen die een soortgelijk verhaal hebben en hen in staat stelt om opnieuw verbinding te maken met hun oorspronkelijke verhalen en tradities in ere te houden.”

De ketting is verkrijgbaar in Koreaans, Chinees en Japans schrift, en Yoon zegt dat het belangrijk is om variaties tussen culturen in gedachten te houden bij het winkelen voor een Chinees nieuwjaarscadeau. In de Koreaanse cultuur zegt Yoon bijvoorbeeld ‘wit symboliseert zuiverheid’. Ling deelt echter dat wit en zwart “traditioneel door Chinezen worden gedragen in tijden van rouw” en tijdens de vakantie moeten worden vermeden. Dus afhankelijk van met wie je het viert, wil je rekening houden met de kleuren die je draagt, cadeau doet en zelfs cadeaus inpakt.

“De ketting met het naamplaatje is een ode aan immigrantenfamilies en de vele uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad bij het opbouwen van een nieuw leven hier”, zegt Yoon.

“Het schenken van een belangrijke kleur is een no-failed manier om de traditie te eren”, zegt Yoon. Groen symboliseert rijkdom en harmonie in China, een frisse start en groei in Korea en vitaliteit en leven in Japan, waardoor het een attent gebaar is voor het nieuwe jaar.

lanshin-lny.jpg

Lanshin

Opgericht door Sandra Chiu, gediplomeerd acupuncturist, kruidendokter en master of science in Traditionele Chinese Geneeskunde, zal de collectie schoonheidsproducten van Lanshin u helpen het nieuwe jaar te beginnen met een focus op wellness. Van bekroond guasha hulpmiddelen voor een curatie van het aanvullen van huidverzorging, de Schoonheidsmerk van AAPI producten ondersteunen de huid en het lichaam door middel van TCM-principes en -ingrediënten.

“Dingen die de gezondheid en vitaliteit van uw geliefde ondersteunen, zijn ideale geschenken”, deelt Chiu. “Gezondheid wordt zeer gewaardeerd in de Oost-Aziatische cultuur, en we vragen vaak naar elkaars gezondheid, vooral van onze ouderen.”

“De Double Happiness Set, met twee Lanshin Hot Massagers van Acera, met speciale prijzen, is perfect omdat we van gezondheid houden en dubbels in veel Aziatische culturen als geluksvogels worden beschouwd”, zegt Chiu.

fly-by-jing-chili-crisp-lny.jpg

Vlieg door Jing

Verhoog de smaak van uw nieuwe maanjaarfeest met de heerlijke sauzen en smaakmakers van Fly By Jing. Chengdu, de geboorteplaats van oprichter Jing Gao, vormt het hart van het merk en waar de producten zelf worden geproduceerd.

“Ik ben dol op het maken van een gestoomde vis of hete pot voor het nieuwe maanjaar, die beide symbool staan ​​voor overvloed en saamhorigheid, en dat is waar de vakantie om draait”, deelt Gao. Een pot van de populaire Sichuan Chili Crisp en de zoet-pittige Zhong-saus zijn natuurlijk onmisbare bijgerechten.

De echt verslavende Sichuan Chili Crisp balanceert hitte, knapperigheid, smaak en umami op een manier die ervoor zorgt dat je het op wilt zetten alles. Het is op elk moment van het jaar een geweldig cadeau voor een fijnproever, maar is vooral feestelijk voor het nieuwe maanjaar. “Als je iemand cadeau doet voor wie dit jaar het geboortejaar van de dierenriem is, zorg er dan voor dat er een element van rood in zit, voor geluk”, zegt Gao. “Je bent op deze afdeling bedekt met de Sichuan Chili Crisp.”

Gao suggereert ook deze geschenkdoos vol met alle kenmerkende smaken van Fly By Jing: Sichuan Chili Crisp, Chili Crisp Vinaigrette, Xtra Spicy Chili Crisp, Zhong Sauce en Mala Spice Mix.

roze maan

Pink Moon benadrukt merken die eigendom zijn van vrouwen en biedt een selectie van huidverzorging, cosmetica en producten voor thuis die het holistische welzijn stimuleren en worden beïnvloed door TCM. Met de mogelijkheid om op ritueel te winkelen (astrologie, TCM, aromatherapie en meer), kun je vinden wat bij je past. Onlangs, oprichter Lin Chen introduceerde de eigen lijn van huidverzorging met een astrologisch thema op de markt, Eens in een roze maandie wordt beïnvloed door TCM, Ayurveda en de astrologische elementen.

Chen zegt dat deze verhelderende moisturizer geschikt is voor het nieuwe maanjaar, omdat de feestdag altijd op de nieuwe maan van Waterman valt. Het bestrijdt een doffe winterhuid met ingrediënten als niacinamide en peptiden, en bevat ook zoethoutwortel, een TCM-element dat qi (energiestroom) voedt.

Volgens Chen is alles met citrus een goed cadeau voor het nieuwe maanjaar, omdat het “geluk, vreugde en creativiteit oproept”. Deze levendige parfumolie is gemaakt met een mix van essentiële oliën van sinaasappel, mandarijn, lavendel, rozemarijn en cederhout. Als klap op de vuurpijl heeft het een gele topaas rollerball en kristallen in de fles voor overvloed, bescherming en harmonie, en is het behandeld door reikimeester Jackie Ho.

peper-lny.jpg

Peper

Pepper is gemaakt door dames met kleinere borsten, voor dames met kleinere borsten. Het lingeriemerk is gespecialiseerd in bh’s gemaakt voor cupmaten AAA, A en B. Met ondiepere cups, lichte vulling en zachte en rekbare stof, bieden de bh’s perfecte ondersteuning en gaan ze nooit open. Pepper heeft ook ondergoed, dus je kunt je zelfverzekerd voelen in een complete set.

Voor de feestdagen heeft het merk een Cayenne-kleur in beperkte oplage uitgebracht, die ook perfect geschikt is om het nieuwe maanjaar te vieren. Volgens Kwong is het schenken van felrood ondergoed een brutale manier geworden om geluk in het nieuwe jaar te brengen: “Het is een populaire moderne traditie in sommige landen die het nieuwe maanjaar vieren, vooral tussen geliefden.”

Terwijl de bh’s geschikt zijn voor vrouwen met een kleine borst, heeft Pepper’s ondergoed maatopties voor iedereen. Grijp het feestelijke rode kanten ondergoed terwijl ze nog beschikbaar zijn.

vreemde-vogel-lny.jpg

Vreemde vogel

Strange Bird-oprichter en kunstenaar Tina Chow Rudolf zegt dat het Jaar van het Konijn “alles draait om vrede” en dus een tijd markeert om opnieuw te focussen op zelfzorg en mindfulness. Of u nu een Goede voornemen of blijf je gezonde gewoonten ondersteunen die je vorig jaar hebt ontwikkeld, iedereen kan er baat bij hebben om de tijd te nemen om weer in contact te komen met zichzelf. Strange Bird ondersteunt dit door middel van huidverzorging en wellnessrituelen.

Met een vleugje rood om geluk en overvloed te symboliseren, zegt Rudolf dat deze rustgevende rollerball “een perfecte kleine traktatie voor iedereen zou zijn.”

Om je zelfzorgritueel te verbeteren, kan een klankbad goede vibraties versterken en helpen om je beoefening te aarden.

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *