Apex-legendesis nieuw Spellbound-verzamelevenement gelanceerd op dinsdag, maar de betoverende nieuwe cosmetische set is niet de enige nieuwe toevoeging aan het spel. De update van het evenement introduceerde ook een langverwachte functie: privé wedstrijden. Met de nieuwe functie kunnen spelers hun eigen privégames onder vrienden opzetten en toernooien opzetten, iets dat de competitieve scene van de game zeker zal versterken buiten officiële esports-competities zoals ALGS.

Maar de nieuwe functie heeft sommige fans in de war gebracht, vooral wat betreft de 30 spelers die nodig zijn om een ​​privéwedstrijd te starten. Van LTM-compatibiliteit tot personalisatie-instellingen, blijf lezen voor een complete gids voor de nieuwe privé-wedstrijdfunctie van Apex Legends, inclusief tips voor het opzetten van je eigen toernooi.

Nu aan het spelen: Apex Legends Spellbound Verzamelevenement

Modi en kaarten

De privé-matchfunctie is beschikbaar op alle platforms, maar op het moment van schrijven heeft Respawn dat verklaard chatmogelijkheden zijn momenteel beperkt op de console vanwege een bug waarnaar wordt gekeken. Afgezien van dit tijdelijke probleem, zijn alle platforms gelijk gemaakt in termen van toegang tot privéwedstrijden.

Er is geen limiet aan het aantal games dat in een privéwedstrijd kan worden gespeeld, en spelers kunnen privéwedstrijden spelen in zowel de klassieke Battle Royale-modus als de 3v3 Arenas-modus. Op dit moment zijn er geen tijdelijke modi beschikbaar, hoewel Respawn heeft laten doorschemeren dat LTM’s zich binnenkort op deze manier bij andere modi kunnen voegen.

Als het op kaarten aankomt, liggen ze allemaal voor het oprapen, met uitzondering van kaarten die ontbreken in de kaartrotatie van het huidige seizoen (dwz Kings Canyon is momenteel niet beschikbaar in Battle Royale-modus en zal dat ook niet zijn totdat -voert de rotatie van de openbare wedstrijdkaart in). Dit geldt ook voor Arenas-kaarten.

Alleen kaarten die momenteel in actieve rotatie zijn, zijn beschikbaar voor privéwedstrijden.
Alleen kaarten die momenteel in actieve rotatie zijn, zijn beschikbaar voor privéwedstrijden.

Beginnen

Hoewel standaard Apex-wedstrijden uit 60 spelers bestaan, heb je slechts minimaal 30 spelers nodig om een ​​private battle royale-wedstrijd te starten. Als je toevallig geen 30 vrienden bij de hand hebt, maak je dan niet al te veel zorgen – voor een privé Arenas-wedstrijd heb je maar zes spelers nodig.

Open om te beginnen het spelmodusmenu linksonder in het hoofdlobbyscherm. Boven aan het menu zie je twee tabbladen met de tekst ‘openbare match’ en ‘privé match’. Standaard is het tabblad Openbare match geselecteerd, dus u moet de optie Private Match selecteren.

Privéwedstrijden zijn toegankelijk via hetzelfde menu dat spelers gebruiken om deel te nemen aan openbare wedstrijden.
Privéwedstrijden zijn toegankelijk via hetzelfde menu dat spelers gebruiken om deel te nemen aan openbare wedstrijden.

Van daaruit krijg je twee opties: maak een privéwedstrijd of doe mee aan een lopende. Om aan een wedstrijd deel te nemen, selecteert u gewoon de laatste optie en voert u de Tournament Participant Code (TPC) van de wedstrijd in. Als je zelf een privéwedstrijd start, word je naar een scherm geleid met een lijst van 20 teams van drie leden die je kunt toewijzen aan gebruikers die aan de wedstrijd deelnemen.

Maar eerst heb je een TPC nodig. Als u de privé-matchoptie selecteert, wordt er automatisch een gegenereerd, maar deze kan gemakkelijk worden gemist. Om de TPC van je match te vinden, kijk je in de rechterbovenhoek van het scherm, waar je tekst ziet met de tekst “Join Code” met een tekstvak met alleen sterretjes ernaast. Selecteer “onthullen” om je TPC te verkrijgen en stuur die code vervolgens naar alle wedstrijddeelnemers. (Als je aan het streamen bent, wil je “verbergen” selecteren na het genereren van je TPC om te voorkomen dat ongenode spelers aan de wedstrijd deelnemen). Spelers hoeven je niet als vriend te hebben toegevoegd om deel te nemen aan een privéwedstrijd. Ze hebben alleen de TPC van de wedstrijd nodig.

Als spelers deelnemen aan de wedstrijd via de TPC, verschijnen hun gebruikersnamen in een verticale lijst aan de linkerkant van het scherm. Om spelers aan hun team toe te wijzen, sleept u eenvoudigweg de gebruikersnaam van elke speler naar een van de lege vakjes in de lijst met teams. Zodra ten minste 30 spelers aan de wedstrijd hebben deelgenomen en zich hebben gefeest, controleert u of ze op de kaart zijn geladen. Als een speler een geel ronddraaiend pictogram naast zijn gebruikersnaam heeft, is hij nog niet klaar met het laden van de kaart en wil je wachten met het starten van de wedstrijd. Spelers hebben ook de optie om zich voor te bereiden, waardoor de beheerder wordt geïnformeerd dat ze zijn geladen en klaar zijn om te gaan. Zodra iedereen in hun teams is gesorteerd en klaar is, selecteert u de knop “Match starten” aan de linkerkant van het scherm (net onder de verticale lijst met gebruikersnamen van deelnemers).

Waarnemers

Private Matches hebben ook een nieuwe “waarnemer”-functie geïntroduceerd. Waarnemers kunnen toekijken zonder deel te nemen aan de wedstrijd zelf, vergelijkbaar met de manier waarop spelers toekijken wanneer ze zijn gedood en wachten op respawning. Om een ​​speler als waarnemer toe te voegen, selecteert u hun naam in de gebruikerslijst en kiest u de optie “verplaatsen naar waarnemer”, of sleept u eenvoudig hun naam van de lijst met niet-toegewezen gebruikers naar de lijst met waarnemers.

Hoewel het enigszins lijkt op het bijwonen van een wedstrijd nadat je bent gedood, heeft de rol van waarnemer verschillende kenmerken die hem uniek maken. Deze omvatten de mogelijkheid om het silhouet van een speler door muren heen te zien, toegang tot het scorebord en vooral de mogelijkheid om de camera vrij te bewegen. Waarnemers kunnen toekijken in derde persoon met freecam ingeschakeld of toekijken door de ogen van een speler naar keuze

Waarnemers hebben toegang tot een menu met een overvloed aan tools die ze kunnen gebruiken om hun kijkervaring te verbeteren.
Waarnemers hebben toegang tot een menu met een overvloed aan tools die ze kunnen gebruiken om hun kijkervaring te verbeteren.

Waarnemers kunnen verschillende rollen vervullen. Als je de wedstrijd niet streamt maar een vriend wil kijken, kun je ze als waarnemer toevoegen. Je kunt ook een waarnemer toewijzen als een soort scheidsrechter, die de gameplay in de gaten houdt en ervoor zorgt dat niemand speciale regels overtreedt die je misschien hebt ingevoerd. Er kunnen slechts vijf waarnemers per wedstrijd zijn, dus houd hier rekening mee bij het plannen van je toernooi.

Personalisatie en administratie

Onderaan het team-/waarnemerstoewijzingsscherm staat een lijst met opties, waaronder de mogelijkheid om een ​​speler aan zijn rol toe te wijzen of hem toe te wijzen als waarnemer. Maar hier vind je ook de optie om te selecteren welk datacenter je wilt gebruiken voor de wedstrijd.

Aanpassingsinstellingen houden daar echter niet op. Beheerders kunnen ervoor kiezen om een ​​wedstrijd te houden in de standaard Battle Royale/Arenas-modus, of ze kunnen de toernooimodus selecteren, die ALGS-regels op de wedstrijd toepast.

Door toernooi-instellingen te selecteren, worden hitteschilden uit de buitpool verwijderd, wordt de mogelijkheid om emotes te gebruiken in de lucht uitgeschakeld en wordt er geen kampioen geïntroduceerd. Ze worden ook niet afgebeeld op de grote bannerschermen op elke Apex-map. Over kaarten gesproken, beheerders kunnen selecteren op welke modus en kaart ze willen spelen door het tabblad “instellingen” bovenaan het scherm voor het maken van privéwedstrijden te selecteren.

Beheerders hebben toegang tot een speciaal instellingenmenu (foto rechtsboven) en een groot aantal opties om de gameplay aan te passen.
Beheerders hebben toegang tot een speciaal instellingenmenu (foto rechtsboven) en een groot aantal opties om de gameplay aan te passen.

Dit instellingenmenu staat vol met handige beheertools, zoals de mogelijkheid om teams te hernoemen en spelers in staat te stellen hun squadrons zelf toe te wijzen. Naast het doorvoeren van regelwijzigingen, kunnen beheerders ook de “anonieme modus”, die de gebruikersnaam van elke speler verbergt, in- of uitschakelen. Dit is echter alleen van toepassing op spelers: waarnemers kunnen nog steeds de gebruikersnaam van elke speler zien.

Beheerders beheren ook de chatinstellingen. Ze kunnen ervoor kiezen om open chat toe te staan ​​of de chatoptie voor alleen beheerders te selecteren. (Maar zoals eerder vermeld, worden de chatinstellingen momenteel afgeluisterd op de console.) Instellingen voor richthulp kunnen ook worden aangepast door beheerders om iedereen op de console een eerlijker speelveld te geven in wedstrijden met pc- en console-crossplay.

Ten slotte kunnen beheerders natuurlijk onhandelbare of ongewenste spelers de boot geven en ze uit de wedstrijd verwijderen.

Statistieken en XP

Beheerders en spelers hebben allebei toegang tot het scorebord door het tabblad “Overzicht van de wedstrijd” te selecteren, dat zich bovenaan het menu voor het maken van privéwedstrijden tussen de tabbladen “Lobby” en “Instellingen” bevindt. Aan het einde van elke wedstrijd hebben spelers toegang tot een statistiekenscherm met teamplaatsingen en het aantal doden, maar er is één nietje dat spelers na de wedstrijd niet krijgen na het voltooien van een privéwedstrijd: XP.

Dat klopt–er wordt geen XP toegekend voor een privéwedstrijd. Als je hoopte deze nieuwe functie als een XP-boerderij te gebruiken, heb je pech – prestaties die je in een privéwedstrijd haalt, tellen niet mee voor je stat tracker-bannerscores of algemene gebruikersstatistieken, en je krijgt er ook geen xp. Hoe teleurstellend het ook mag zijn, we denken dat het een redelijk eerlijke prijs is om te betalen in ruil voor de mogelijkheid om al je vrienden te grijpen en het uiteindelijk op te nemen in de ring met de duivels die je kent.

Wil je je eigen lokale toernooi organiseren? Ga ervoor. Klein broertje dat opschept dat hij beter kan schieten dan jij? Vereffen de score voor eens en voor altijd in een privé Arenas-wedstrijd. Wil je een brutale melee-only wedstrijd houden zonder dat EVO Shields zijn toegestaan? Knock jezelf uit (letterlijk). De mogelijkheden zijn eindeloos – de toevoeging van privéwedstrijden betekent dat elke speler nu de kans heeft om volgens zijn eigen regels te spelen en je vijand echt te leren kennen.

Apex Legends is gratis te spelen op console en pc. Een mobiele versie van het spel, Apex Legends mobielkan worden gedownload op Android en iOS apparaten.

De hier besproken producten zijn onafhankelijk gekozen door onze redactie. GameSpot krijgt mogelijk een deel van de opbrengst als je iets op onze site koopt.

70s rock music
music 80s
music 80s rock
music 80 90
music 80s pop
music 8va
music 808
music 8 psu
music 8th note
80s music
8d music
80s dance music
80s music greatest hits
80s music videos
80s music artists
80s rock music
80s country music
80s music quiz
8 bit music maker
music 90s
music 90s rock
music 9 fresno state
music 90s pop
music 90s hip hop
music 90s country
music 90 berkeley
music 9/11
music 963 hz
90s music
9jaflaver music

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *