Al lang de go-to-optie voor receptdemonstrators, voedselverkopers, koks in slaapzalen en zelfs professionele koks, is een draagbare inductiekookplaat meer dan alleen een simpele kookplaat. Zelfs in de best uitgeruste keuken komen deze apparaten met één brander goed van pas. Of u nu experimenteert met inductie om nieuwe technieken te leren of minder gebruik te maken van uw fornuis, op zoek bent naar een apparaat op tafel voor stoofavonden met het hele gezin of extra kookruimte nodig hebt tijdens de vakantie, inductiebranders zijn een handige manier om de kookcapaciteit van uw keuken snel te vergroten en efficiënt.

Om de beste draagbare inductiekookplaten voor uw keuken te vinden, hebben we de hele winter doorgebracht met het bereiden van klassieke maaltijden zoals Franse uiensoep en boeuf bourguignon op een handvol verschillende modellen om de beste opties te vinden.

Beste algehele draagbare inductiekookplaat

Compact en krachtig, de Duxtop verwarmt snel voedsel en kookt gelijkmatiger dan alle andere die we hebben getest. Deze brander wordt ook geleverd met een groot aantal handige instellingen, zoals een kinderslot, timer en voorinstellingen voor koken en warm houden.

Beste budget draagbare inductiekookplaat

Voor ongeveer de helft van de prijs van de 9600LS is de Duxtop 8100MC draagbare inductiekookplaat net zo krachtig en even goed in koken, hoewel hij de gemaksfuncties laat vallen en niet zo aantrekkelijk is vormgegeven.

Duxtop 9600LS draagbare inductiekookplaat

De Duxtop 9600LS draagbare inductiekookplaat was de beste allround inductiebrander die we hebben geprobeerd. Het blonk uit in onze kooktesten en voerde met gemak een verscheidenheid aan taken uit. Aangezien een inductiekookplaat pannen direct en efficiënt kan verwarmen via elektromagnetisme, kan hij veel sneller op temperatuur komen dan een vlam of traditionele elektrische brander, en de Duxtop 9600LS kwam als snelste van de concurrentie op temperatuur (en hield die temperatuur nauwkeuriger vast) . Het kookte net zo goed als ons gloednieuwe elektrische assortiment van LG, maar in een fractie van de tijd.

De Duxtop 9600LS was de best presterende brander in onze kooktesten. Met een vermogen van 1800 watt en temperatuurinstellingen variërend van 130 graden tot 460 graden Fahrenheit, kon de 9600LS elk ingrediënt en elke taak die we hebben getest goed aan. Het kookte twee liter water in 4 minuten, sneller dan sommige kookplaten die meer dan 5 minuten nodig hadden om volledig aan de kook te komen. De 9600LS-brander bakte ook zachtjes uien, waardoor ze perfect karameliseerden, in plaats van zwart te worden of te verkolen, zoals gebeurde met de andere kookplaten die we hebben getest. Op de hoogste warmte-instelling bruinde de 9600LS ook prachtig gebraden rundvlees in een gietijzeren koekenpan.

De 9600LS is compact – ongeveer 11,5 inch breed bij 14 inch diep – en zelfs geschikt voor krappe keukens, en het ontwerp is strak en functioneel, met een snel reagerend, gemakkelijk af te lezen, gehoekt bedieningspaneel waarmee we er het beste van konden maken kookmogelijkheden van de brander. U kunt het vermogen van de brander aanpassen aan het vermogensniveau of de temperatuur; we vonden het gemakkelijker om gestaag te laten sudderen met behulp van de vermogensinstellingen (in plaats van temperatuurselectie). Een kinderslot, timer, kook- en warmhoudinstellingen ronden de selectie van handige functies af.

Het enige probleem dat we tegenkwamen, was het hoge gejank dat veel voorkomt bij inductiekookplaten bij gebruik met bepaald kookgerei. Dit was eigenlijk minder ernstig bij de 9600LS dan bij de andere kookplaten die we hebben getest, dus een pluspunt als je gevoelig bent voor het geluid.

Duxtop 8100MC draagbare inductiekookplaat

De Duxtop 8100MC is een geweldig alternatief voor de occasionele gebruiker, iemand met een beperkt budget of mensen met weinig ruimte. Voor ongeveer de helft van de kosten van de 9600LS, kookt de Duxtop 8100MC bijna net zo goed, bruint hij vlees, bakt hij uien en blijft hij beter sudderen dan de concurrentie. Hij bracht het water zelfs sneller aan de kook dan zijn grotere broer, in ongeveer 3,5 minuut.

De 8100MC is iets compacter dan de 9600LS (hij is ongeveer 2,5 cm korter in de diepte) en heeft een vergelijkbaar intuïtief ontwerp, hoewel de esthetiek iets minder gelikt is en het scherm minimalistischer. Net als de 9600LS kunt u met de 8100MC instellingen aanpassen op basis van temperatuur of vermogensniveau, hoewel die instellingen niet zo gedetailleerd zijn, verdeeld in stappen van 40 graden Fahrenheit in plaats van 20 graden zoals op de 9600LS – zelfs meer dan bij het duurdere model , vonden we het gemakkelijker om in plaats daarvan het vermogen van de brander op vermogen aan te passen.

De 8100MC heeft ook een timerfunctie, maar mist een kinderslot of presets voor kokend water en soortgelijke veelvoorkomende toepassingen. Dat gezegd hebbende, het ontbreken van presets voelde niet als een dealbreaker, omdat het nog steeds mogelijk is om de brander eenvoudig op laag (of hoog) te zetten en een constante temperatuur te behouden, ongeacht of je er een speciale knop voor hebt. We hielden trouwens van de tactiele knoppen van de 8100MC, die een plezier waren om te gebruiken.

Net als bij de 9600LS en de rest van de kookplaten die we hebben getest, produceerde de Duxtop 8100MC een gejank tijdens gebruik, maar nogmaals, we vonden dat geen dealbreaker.

ic 2.jpg

Alex Arpaia/CNN onderstreept

Inductiekookplaten werken heel anders dan de elektrische of gasfornuizen die u misschien kent, en hun voordelen ten opzichte van beide traditionele technologieën maken ze tot een geweldige aanvulling op uw keuken. maaltijd bereiden routine. In plaats van energie door thermische geleiding over te brengen naar uw potten en pannen (wat gebeurt als u een vlam of een elektrische spoel gebruikt), verwarmt een inductiebrander de pan rechtstreeks via elektrische inductie.

Een inductiebrander werkt door een snel oscillerende stroom door een draadspoel onder het branderoppervlak te leiden. Dit creëert een magnetisch veld (je herinnert je dit waarschijnlijk van het experimenteren met elektromagneten op school) en de stroom (die wisselt met een hoge frequentie) produceert een wervelstroom in een pan bovenop de spoel; weerstand in de pan creëert dan warmte.

Om dit te laten gebeuren, moet de pan van een ijzerhoudend materiaal zijn gemaakt, daarom werken aluminium en koperen kookgerei niet op inductie-oppervlakken. Gietijzeren en de meeste roestvrijstalen kookgerei zouden prima moeten werken. Een goede manier om te testen is door een kleine magneet mee te nemen als je op zoek bent naar kookgerei. Als een magneet aan de bodem van een pan waarin je geïnteresseerd bent, blijft plakken, werkt hij ook op een inductiekookplaat. Gelukkig is de overgrote meerderheid van kookgerei van hoge kwaliteit dat we onlangs hebben getest, van nederlandse ovens en gietijzeren koekenpannen tot pannen met anti-aanbaklaagis compatibel met inductie, en fabrikanten, die de interesse in de technologie erkennen, hebben compatibiliteit duidelijk gemaakt in verpakking en etikettering.

De voordelen van inductie zijn talrijk (je kunt een mooi artikel over de finesses van inductie vinden op Fijn koken). Inductiebranders zijn voor de meeste taken minstens twee keer zo snel als gas- of elektrische branders. Omdat inductie niet afhankelijk is van het overbrengen van thermische energie, zijn inductiebranders zowel comfortabel om voor te werken als zeer veilig – alleen de pan zelf wordt verwarmd tijdens het koken, dus er is geen restwarmte en het oppervlak van de brander blijft relatief koel. En er is natuurlijk geen milieurisico of impact op het klimaat er is met gasbranders.

Draagbare inductiekookplaten met één brander zijn een geweldige manier om met de technologie te experimenteren als u overweegt uw gas- of elektrische kookplaat te verwisselen, of om het in uw routine op te nemen als u huurt en die optie niet heeft. Over de voetafdruk van een voedsel verwerker, ze zijn geweldig om tijdelijk extra capaciteit toe te voegen aan je keuken voor de feestdagen of voor gezinsmaaltijden zoals een stoofpot die een warmtebron aan tafel nodig heeft. Omdat ze koel aanvoelen, zijn ze een stuk veiliger dan traditionele elektrische kookplaten – en ze presteren ook nog eens superieur. En ze zijn gemakkelijk schoon te houden en op te bergen als ze niet worden gebruikt.

Een veelvoorkomend probleem bij inductiebranders – en we kwamen het tot op zekere hoogte tegen bij elke brander die we hebben getest – was dat ze de neiging hebben om een ​​hoog jankend, fluitend, ratelend of zoemend geluid te maken wanneer potten of pannen op de geactiveerde brander staan. Hoewel het geluid voor ons vervelend was, zijn sommige mensen er gevoeliger voor dan andere en kan uw kilometerstand variëren. Hoe dan ook, het is geen reden tot zorg of het gevolg van een defecte brander.

Het jankende geluid is meer uitgesproken bij hoge temperaturen, of in lichtgewicht pannen, pannen die kleiner zijn dan de branderspoelen of pannen met weinig voedsel. Zwaarder kookgerei (zoals gietijzeren pannen) kan het enigszins verzachten, net als altijd ervoor zorgen pannen die het brandergebied volledig bedekken.

ic 1.jpg

Alex Arpaia/CNN onderstreept

We hebben elke inductiebrander getest met een reeks eenvoudige, maar standaard kooktaken, waarbij we opmerkten welke modellen bijzonder goed of slecht presteerden en of er ontwerpproblemen waren die de functionaliteit beïnvloedden. We hebben de branders beoordeeld op een aantal criteria.

We hebben getest hoe goed de branders uien bakten, waarbij we opmerkten of ze karameliseerden of dat ze bruin en verbrand begonnen te worden. We hebben ook de hoge hitte van de branders getest door grote stukken stoofvlees te bruinen voor een boeuf bourguignon. En tot slot hebben we een paar eenvoudige tests gedaan om te zien hoe snel de branders in staat waren om water te koken, en vervolgens of ze in staat waren om constant te laten sudderen.

Out of the box merkten we dingen op als vooraf ingestelde kookfuncties, de grootte van elke brander en de kwaliteit van de constructie. Ook hebben we gelet op eventuele handige features zoals een kinderveiligheidslook of kookwekker. Als er branders piepten bij het maken van instellingsselecties of als de timer was afgelopen, hebben we daar ook nota van genomen. Ten slotte merkten we op hoe voelbaar de knoppen waren, en als die er waren, reageerden ze vooral niet. Sommige branders hadden alleen membraanbedieningspanelen, andere hadden fysieke knoppen en schakelaars.

De draagbare inductiekookplaat van Isiler was een goede tweede na de twee Duxtop-kookplaten die we aanbevelen. De grote voetafdruk van deze brander – hij is ongeveer een centimeter dieper dan de Duxtorp 9600LS – heeft hem uiteindelijk uit de strijd geduwd. Als je veel aanrechtruimte hebt, werkte deze brander net zo goed als onze belangrijkste aanbevelingen, maar in mijn kleine appartement in Brooklyn betekende die extra diepte dat hij moeilijker te gebruiken en op te bergen was.

De populaire en betaalbare Max Burton 6400 Digital Choice inductiekookplaat heeft een aantrekkelijk uiterlijk, met een schuin display dat het instellen van de brander eenvoudig maakt. We hebben deze brander uiteindelijk afgewezen omdat de warmte-instellingen niet korrelig genoeg waren om te laten sudderen – we konden water aan de kook brengen of helemaal stil maken. Het heeft ook een hoger gejank dan andere, wat moeilijk te verdragen was, en verbrande uien in plaats van ze mooi te karamelliseren.

De NuWave PIC Flex Precision Induction Cooktop heeft een aantal geweldige functies, zoals warmte-instellingen met de juiste kookstijl (koken, schroeien, sudderen, enz.) vermeld, en geen merkbaar gejank bij welke instelling dan ook. Maar met de NuWave kunt u de temperatuur alleen stapsgewijs aanpassen (hoewel in relatief fijne stappen van 10 graden Fahrenheit), en biedt alleen lage, gemiddelde en hoge vermogensselecties (we gaven de voorkeur aan modellen waarmee we de branderoutput kunnen verfijnen op zowel vermogen als temperatuur). Het was de enige brander die geen aan/uit-knop had, wat we onhandig vonden, en er ontbrak een kinderslot.

De Zavor Pro draagbare inductiekookplaat werkt goed en biedt veel functionaliteit, zoals tal van vooraf ingestelde kookinstellingen. Als je erg gevoelig bent voor ruis, is deze brander misschien een goede keuze, aangezien we bij dit model geen jankend geluid hebben opgemerkt. De Zavor heeft echter de grootste voetafdruk van de modellen die we hebben getest, was duurder dan de meeste inductiekookplaten (kost meer dan $ 100, zelfs in de uitverkoop) en de warmte-instellingen zijn alleen stapsgewijs instelbaar op temperatuur, niet op vermogensniveau, wat we hebben gemist wanneer u probeert te laten sudderen.

Het ontwerp van de Aobosi-inductiekookplaat is visueel aantrekkelijk en het is een koopje voor ongeveer $ 56, maar we vonden de knoppen moeilijk te gebruiken en het was niet in staat om constant te laten sudderen.

bigo
bigo
bigo
bigo
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *