De Super Mario Bros.-serie zit boordevol uitstekende games, wat betekent dat het tijd is om ze eens terug te kijken en te zien welke het neusje van de zalm waren. Hier is onze ranglijst van de beste Super Mario Bros.-spellen.

Let op: vanwege het uitgebreide karakter van de Super Mario Bros.-serie zijn spin-offs weggelaten uit de ranglijst. Dit omvat: Mario Party, Mario & Luigi, Mario Maker en meer.

18. Super Mario Land

Super Mario-land
Afbeeldingsbron: Nintendo

Nintendo heeft het onmogelijke voor elkaar gekregen toen ze Super Mario Land voor de Game Boy uitbrachten. Velen dachten dat Mario’s gameplay uitsluitend bedoeld was voor releases op de thuisconsole. Dankzij Gunpei Yokoi, maker van de Game Boy, en de rest van het team van Nintendo’s R&D1, was Super Mario Land een succesvolle port van de traditionele Mario-gameplay.

Hoewel de game niet veel deed om Mario-gameplay te vernieuwen, introduceerde het wel een leuk alternatief voor traditionele onderwaterniveaus door Mario toegang te geven tot een onderzeeër die raketten kan afschieten, waardoor Mario in een side-scrolling shooter verandert.

17. Super Mario Land 2: 6 gouden munten

super mario land 2
Afbeeldingsbron: Nintendo

In het tweede deel van de Land-serie werd Mario’s beruchte rivaal, Wario, geïntroduceerd.

6 Golden Coins uitgebreid op zijn voorganger met verbeterde graphics, een opslagfunctie en nieuwe power-ups. In tegenstelling tot het originele spel, voegden 6 gouden munten een aanzienlijke hoeveelheid gameplay toe. Mario kon nu zes nieuwe werelden verkennen in zijn zoektocht om Wario’s snode plan te dwarsbomen.

16. Super Mario World 2: Yoshi’s eiland

super mario wereld 2
Afbeeldingsbron: Nintendo

Super Mario World 2 is een goed spel. Het grootste probleem is echter de naamgenoot. Als het de naam Super Mario World had laten vallen en de ondertitel Yoshi’s Island had behouden, zou alles goed zijn. In plaats daarvan stelde de game velen teleur door de gameplay dramatisch te verschuiven naar een meer ongecompliceerde actiegame.

Afgezien van de naam, slaagt de game erin om de stress van de speler te verhogen door middel van zijn slimme timermechanisme. Mocht een vijand erin slagen om Yoshi te raken, dan werpt de kleine groene dinosaurus baby Mario van zijn rug, en spelers worden vervolgens gedwongen om terug te klauteren naar een huilende Mario die vastzit in een zwevende luchtbel die dreigt weg te drijven.

15. Nieuwe Super Mario Bros. Wii

Afbeeldingsbron: Nintendo

De Wii-release van New Super Mario Bros. heeft de behendigheid van Mario’s DS-uitstapje getransplanteerd en prachtig gecombineerd met coöperatieve gameplay. Het resulterende spel transformeert, wanneer het met drie andere vrienden wordt gespeeld, de gebruikelijke precisie van een typisch side-scrolling Mario-spel in een chaotisch spel van precisie en teamwerk.

Het grootste nadeel van het spel is de moeilijkheidsgraad – of het gebrek eraan. Het spel is vrij eenvoudig en stelt spelers zelfs in staat om met een druk op de knop naar veiligheid te “bubbelen” als ze zich van een klif wagen of gevaarlijk dicht bij een vijandelijke Koopa komen.

14. Nieuwe Super Mario Bros. 2

nieuwe super mario bros 2
Afbeeldingsbron: Nintendo

New Super Mario Bros. 2 houdt vast aan zijn ‘nieuwe’ naam en meent het ook echt. De focus van NSMB2 is munten. Veel munten. Het spel motiveert spelers om daadwerkelijk munten te verzamelen, door het te maken goed voelen om ze echt vast te pakken. De sleutel? Heel veel munten in het gezicht van spelers schuiven en spelers toegang geven tot nieuwe power-ups, zoals het Gouden Blok, dat Mario-munten blijft geven naarmate hij sneller rent.

Deze eenvoudige gameplay-tweak introduceert een interessante nieuwe dynamiek: gooi voorzichtigheid in de wind en verzamel tonnen munten. Racen naar het einde van het level brengt nu echter een risico met zich mee: de dood. Deze gokachtige gameplay-tweak is leuk en verfrissend. Maar voor alle munten die het spel erin slaagt om spelers in het gezicht te duwen, helpt het niet veel om hebzuchtige spelers te belonen.

13. Nieuwe Super Mario Bros. (NDS)

nieuwe super mario bros
Afbeeldingsbron: Nintendo

New Super Mario Bros. blaast een frisse wind in de traditionele side-scrolling Mario-ervaring. Mario behoudt zijn acrobatische vaardigheden die voor het eerst werden geïntroduceerd in Super Mario 64, en stelt Mario in staat om met stijl een 2D-landschap te doorkruisen.

Leuke nieuwe power-ups zoals de Propellor Mushroom en de Giant Mushroom dwingen spelers om levels op nieuwe manieren te benaderen. En van alle ‘nieuwe’ Super Mario-spellen heeft deze originele DS-titel het meest samenhangende levelontwerp, door spelers te dwingen door zorgvuldig gemaakte werelden te navigeren.

12. Nieuwe Super Mario Bros. U/Nieuwe Super Luigi U

nieuwe super luigi u
Afbeeldingsbron: Nintendo

New Super Mario Bros U herhaalt de coöperatieve gameplay die is geïntroduceerd in de Wii-versie van New Super Mario Bros, en breidt deze uit door een vijfde speler aan de mix te introduceren via het gebruik van de Wii U-gamepad. Deze vijfde speler heeft de mogelijkheid om platforms te tekenen en vijanden te verdoven.

De nieuwe Super Luigi U vertienvoudigt de moeilijkheidsgraad, wat een uitdagende nieuwe kijk geeft op een overigens gemakkelijke game.

11. Super Mario Bros: de verloren niveaus

super mario bros: de verloren levels
Afbeeldingsbron: Nintendo

Het officiële vervolg op de originele Super Mario Bros-game kwam al geruime tijd niet naar de VS, omdat Nintendo dacht dat de game te moeilijk was voor het Amerikaanse publiek.

Gelukkig hebben ze, gezien het waanzinnige succes van Mario in het algemeen, uiteindelijk deze “Super Mario 2” uitgebracht als The Lost Levels. In plaats van je rond te leiden door de mechanica van het spel, duwt Lost Levels je in het diepe vanaf wereld 1-1. Dit spel is bedoeld voor mensen die het originele spel onder de knie hebben – de extra uitdaging is leuk, maar kan ontmoedigend zijn voor nieuwe spelers.

10. Super Mario Bros. 2

Afbeeldingsbron: Nintendo

Dit onofficiële vervolg op het originele Super Mario Bros-spel was in het begin eigenlijk een heel ander spel. Voordat de Mario-titel aan de cartridge werd toegevoegd, was Super Mario Bros 2 eigenlijk een spel genaamd Yume Kōjō: Doki Doki Panic.

Het resulterende spel is klassieke Mario-gameplay met een actie-avontuur-twist. De game introduceert niet alleen een nieuwe cast van personages naast Mario, elk met hun eigen unieke vaardigheden, maar stelt spelers ook in staat om in de aanval te gaan door items naar vijanden te gooien. De droomachtige aard van de niveaus maakt progressie interessant en verfrissend, waardoor spelers nooit moe worden van welke uitdaging dan ook.

9. Super Mario 3D Land

super mario 3d-land
Afbeeldingsbron: Nintendo

Super Mario 3D Land, een van de weinige zeldzame games die uitstekend gebruik maakt van de 3D-mogelijkheden van de 3DS, brengt het uitstekende ontwerp van 3D Mario-games en kneedt ze in hapklare brokken die perfect zijn voor elke roadtrip.

Voor degenen die geen grote fans zijn van de gameplay van New Super Mario: Super Mario 3D Land is intiem en vol puzzels. Perfect voor spelers die zich geïnvesteerd willen voelen in de draagbare wereld.

8. Super Mario Bros.

Super Mario Bros
Afbeeldingsbron: Nintendo

De game die een erfenis begon en de game-industrie het schot in de arm gaf dat nodig was om in leven te blijven, Super Mario Bros is een absoluut meesterwerk.

Qua ontwerp en mechanica versterkt Super Mario Bros de verwachtingen van de speler door middel van doordachte, onopvallende ‘leer’-momenten vermomd als uitdagingen. Veel platformspelers zoeken inspiratie naar de bron, zelfs nieuwere Mario-spellen, maar weinigen komen in de buurt van het voor het eerst laden van wereld 1-1.

7. Super Mario Galaxy 2

Afbeeldingsbron: Nintendo

De originele Super Mario Galaxy was de eerste die spelers naar de ruimte bracht. Galaxy 2 was de reden om ze daar te houden. Na tijd te hebben gehad om te spelen met 3D-levelontwerp, beschikt de Galaxy 2 over een van de meest inventieve levelontwerpen die er zijn ieder Mario-spel.

Maar het ontbreken van een inhoudelijke hub-wereld maakte de speler nogal eenzaam. Cohesie is een belangrijk onderdeel van het samenbinden van alle niveaus, en voor Galaxy 2 wordt het erg gemist.

6. Super Mario 3D-wereld

Super Mario 3D-wereld
Afbeeldingsbron: Nintendo

Super Mario 3D-wereld is een hoogtepunt van de coöperatieve mechanica die is geïntroduceerd in de New Super Mario Bros.-consolegames, met het doordachte levelontwerp van de 3D Mario-games.

3D World behoudt de charme van het onthullen van geheimen die verspreid zijn over de prachtige omgevingen, terwijl het een shot stressvolle manie injecteert die ontstaat wanneer een speler besluit om weg te dwalen en dingen voor zichzelf te doen. Plus – power-ups voor kattenpakken!

5. Super Mario Galaxy

super mario-melkwegstelsel
Afbeeldingsbron: Nintendo

Terwijl Super Mario Sunshine terugdeinsde voor het open level-ontwerp van Super Mario 64, behoudt Galaxy het en brengt het naar de volgende logische weergave van 3D-ruimte – de ruimte zelf.

Mario naar de ruimte brengen bracht de mogelijkheid met zich mee om het traditionele Nintendo-levelontwerp te herzien. Hoewel de Galaxy 2 aantoonbaar een beter levelontwerp heeft, heeft de originele Galaxy de luxe om als eerste het publiek te verbazen met een roman met een nieuwe wereld… eh, ruimte.

4. Super Mario-zonneschijn

Super Mario-zonneschijn
Afbeeldingsbron: Nintendo

Mario’s verschuiving naar een hoger aantal polygonen kwam letterlijk met een frisse nieuwe verflaag. Sunshine introduceert een nieuwe draai aan de standaard Mario-gameplay door Mario toegang te geven tot een nieuwe wereld om in te spelen en een nieuwe tool: FLUDD

Met deze supersoaker-rugzak kan Mario niet alleen de met graffiti doordrenkte muren van het tropische Delfino Plaza opruimen, hij helpt Mario ook het land te doorkruisen met nieuwe power-ups. Ben je het beu om van plek naar plek te lopen? Klap op de jet en race rond de wereld met halsbrekende snelheden. Heeft u problemen met een platform op afstand? Schakel de spuitmonden in om te “zweven” en glijd gracieus door de lucht.

Ondanks alle nieuwe toevoegingen aan Mario’s repertoire en wereld, schiet Sunshine pijnlijk tekort in het open-wereldontwerp van Super Mario 64 door spelers te dwingen terug te keren naar de hoofdhubwereld na het voltooien van een doel, in tegenstelling tot het ontwerp van SM64 dat spelers vrij liet zweven van doel naar doel op hun gemak.

3.Super Mario 64

supermario 64
Afbeeldingsbron: Nintendo

Mario’s eerste optreden op de N64 schudde de gamewereld op zijn grondvesten. De 2D-franchise werd met succes naar de derde dimensie gebracht en liet zien wat een Z-as opleverde voor videogames als geheel.

De schittering van het spel is te zien in het ontwerp van de binnenplaats van het kasteel, kort na Mario’s introductie. Spelers hadden tijd nodig om zich aan te passen aan deze toegevoegde dimensie van gameplay, en deze binnenplaats diende als speeltuin om te zien welke nieuwe bewegingen Mario tijdens de overgang oppikte.

Maar de aantrekkingskracht van Super Mario 64 is niet beperkt tot een terugblik. Ondanks dat het een vroege 3D-mengelmoes van klonterige polygonen is, houdt SM64 opmerkelijk goed stand dankzij briljant wereldontwerp en uitdagingen. Elke nieuwe wereld die in SM64 wordt geïntroduceerd, voegt een nieuwe laag van verwachtingen toe aan spelers, waarbij hun moed wordt getest tegen de toenemende uitdagingen die zich voordoen naarmate je verder komt in het spel. Veel succes met het behalen van alle 120 sterren…

2. Super Mario Bros. 3

super mario bros 3
Afbeeldingsbron: Nintendo

In 1988 dachten spelers over de hele wereld dat game-ontwikkelaars het potentieel van de NES-hardware hadden gemaximaliseerd. Toen kwam Super Mario Bros. 3 uit.

De wereld ving voor het eerst een glimp op van het vervolg op de geliefde Mario Bros.-franchise in de film uit de jaren 80 De tovenaar, en wat ze een glimp opvingen was een wereld van verwondering en intriges. SMB3 was totaal anders dan de Mario-spellen uit het verleden. Natuurlijk – het draaide nog steeds om platformen, maar nu kon Mario power-ups verdienen, zwevende luchtschepen doorkruisen en een breed scala aan waanzinnige nieuwe vaardigheden gebruiken die de fundamentele aard van een Mario-game veranderden.

1. Super Mario World

super mario-wereld
Afbeeldingsbron: Nintendo

Super Mario World debuteerde in 1991 op de Super Nintendo en bevestigde de positie van Nintendo als de belangrijkste console van de vroege jaren 90. Sindsdien hebben veel games geprobeerd de precieze platformactie, het echte feelgood-momentum en het inventieve power-up-ontwerp na te bootsen, maar geen enkele kwam in de buurt van deze platformkrachtpatser.

Ondanks dat het een platformgame is, ondermijnt Super Mario World de verwachtingen van het genre door spelers meerdere manieren te bieden om nieuwe en oude niveaus te wissen, waardoor spelers worden gestimuleerd om terug te keren naar eerder voltooide locaties. Als je dit Mario-meesterwerk nog moet spelen, ben je het aan jezelf verplicht om een ​​exemplaar op te sporen.

En dat doet het voor ons ranglijst van de beste Super Mario Bros.-spellen. Zorg ervoor dat je naar Twinfinite zoekt voor meer Mario-gerelateerde inhoud, inclusief een lijst met de vreemdste Mario-spellen die je misschien hebt gemistnet als de beste Wii U-games aller tijden.

music
youtube music
music city bowl
pandora music
chrome music lab
relaxing music
download music
music apps
music awards 2022
music artists
music awards
music apple
music amazon
apple music
amazon music
apple music replay
amazon prime music
amazon music unlimited
a musical genre
a musical instrument
a music term
a music note
music bowl
music box
music boxing machine
music business worldwide
music bowl score
music bot discord 2022
bill and ted face the music
blossom music center

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *