Met de toename van het aantal vervalsingen dat op de markt komt, is het steeds moeilijker geworden om te bepalen of een schilderij origineel of nep is. Met enige kennis en een paar eenvoudige tests kunt u echter snel de authenticiteit van elk kunstwerk bepalen. Deze blogpost bespreekt enkele tips om een ​​nepschilderij te herkennen.

Doe alleen zaken met gerenommeerde galerieën

Bij het kopen van een schilderij is het essentieel om alleen zaken te doen met gerenommeerde galeries en veilinghuizen. Dit helpt u ervoor te zorgen dat het gekochte stuk origineel is. Bovendien hebben deze galeries en veilinghuizen experts die de schilderijen die ze verkopen kunnen authenticeren. In dit geval kunt u denken aan een kunstwerk uit een Pro Hart-galerij bekend om zijn gerenommeerde stukken. U kunt de authenticiteit van een schilderij ook controleren door te zoeken naar ondersteunende documentatie die daarbij wordt geleverd, zoals een ondertekend certificaat van echtheid. Galerijen en veilinghuizen die deze documentatie verstrekken, zullen eerder originele schilderijen verkopen. Om de reputatie van een kunstgalerie te verifiëren, kunt u de galerie het beste online onderzoeken. Controleer op beoordelingen, feedback van klanten en andere informatie die u kan helpen een weloverwogen beslissing te nemen. U kunt ook uw vrienden en familie die bekend zijn met de kunstwereld om aanbevelingen vragen.

Onderzoek

Het helpt ook als je onderzoek doet naar de artiest en het kunstwerk waarin je geïnteresseerd bent. Leer meer over hun stijl, techniek en geschiedenis om eventuele inconsistenties in een nepschilderij op te sporen. Zo kan een bekende schilderstijl uit de 18e eeuw afwijken van een moderne stijl. Dit kan u helpen eventuele verschillen te identificeren die op vervalsing kunnen wijzen. Of Picasso’s schilderijen uit de blauwe periode hebben meestal een prominente tint blauw, terwijl zijn latere werken meer gedempte tonen bevatten. Het kennen van dit soort informatie kan erg handig zijn om u te helpen de authenticiteit van een schilderij te bepalen.

Daarnaast is het essentieel om te controleren of kunstkenners of historici het kunstwerk al hebben geauthenticeerd. U zult een idee hebben van de authenticiteit ervan als het eerder is gecertificeerd door iemand met kennis en ervaring in het veld. Lees ook waar je op moet letten bij het kopen van een origineel kunstwerk, want zo kun je eventuele vervalsingen opsporen. U kunt er zeker van zijn dat verschillende bronnen u kunnen helpen bij het verifiëren van een kunstwerk.

Onderzoek de handtekening

Om te bepalen of een schilderij origineel of nep is, moet u goed naar de handtekening kijken. Neem de tijd om het te vergelijken met andere bekende handtekeningen van dezelfde artiest en zoek naar eventuele onregelmatigheden. Als de handtekening er anders uitziet dan andere beschikbare handtekeningen, is deze waarschijnlijk nep. Naast de handtekening moet je ook kijken naar de datum waarop het schilderij zou zijn gemaakt. Komt de datum niet overeen met andere werken van die artiest, dan is er waarschijnlijk sprake van een vervalsing. De meeste artiesten houden hun positie in chronologische volgorde, dus de datum moet worden gecontroleerd met andere stukken.

Controleer ook de achterkant van het schilderij. De achterkant van een foto is een belangrijke aanwijzing bij het bepalen van de echtheid ervan. Neem de tijd om de achterkant te onderzoeken op tekenen die erop wijzen dat het nep is. Besteed speciale aandacht aan eventuele stempels of labels die gewoonlijk op originele schilderijen worden aangetroffen. Als er geen markeringen zijn, kan het een nep, aangezien veel originele schilderijen een vorm van authenticatie op de achterkant hebben. Zoek bovendien naar eventuele handtekeningen of inscripties die bij de voorkant van het schilderij moeten passen.

Onderzoek zichtbare gebreken

Het is altijd essentieel om te zoeken naar zichtbare gebreken, zoals vlekken, vouwen of verkleuring. Een echt kunstwerk is meestal goed bewaard gebleven en in onberispelijke staat. Aan de andere kant hebben nepschilderijen vaak zichtbare onvolkomenheden. Vlekken en verkleuring komen veel voor in nepschilderijen, dus u moet bijzondere aandacht besteden aan deze aspecten. Vouwen kunnen ook duiden op nep, vooral als ze zich in een gebied bevinden dat de artiest niet zou hebben aangeraakt. Bij oudere schilderijen is het vaak mogelijk om op basis van het oppervlak te zien of een afbeelding origineel of nep is. Authentieke kunstwerken hebben vaak een glanzende afwerking en kunnen zelfs tekenen van veroudering vertonen. Als de lak dof of te perfect is, kan dit wijzen op vervalsing.

Inspecteer het canvas en het frame

Bij het inspecteren van een schilderij moet u ook rekening houden met het gebruikte canvas. Echte schilderijen worden meestal gemaakt met doeken van superieure kwaliteit die op de juiste manier zijn uitgerekt en geen tekenen van schade of slijtage vertonen. Nepschilderijen maken vaak gebruik van goedkoop canvas dat gemakkelijk beschadigd kan raken of tekenen van slijtage kan vertonen. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar onregelmatigheden in het stiksel van het canvas die kunnen duiden op nep. De lijst van een kunstwerk kan ook gebruikt worden om de echtheid ervan te bepalen. Originele schilderijen hebben meestal lijsten gemaakt van hoogwaardige materialen en weerspiegelen de stijl van de kunstenaar. Nepschilderijen hebben meestal lijsten die goedkoop zijn gemaakt en niet de stijl van de kunstenaar weerspiegelen. En als de lijst er te perfect uitziet, is het waarschijnlijk een nepschilderij.

Controleer op eventuele reparaties

Kijk goed naar het schilderij om recente reparaties te zien, zoals patches of retouches. Reparaties kunnen erop wijzen dat het stuk op de een of andere manier is gewijzigd en kunnen een teken zijn van een nepschilderij. Bijvoorbeeld verfplekken die niet overeenkomen met het origineel kunstwerk zou kunnen duiden op vervalsing. Aan de andere kant zijn retouches een teken van een ouder schilderij dat is gerestaureerd, maar er is een goede manier om het te doen. In de meeste gevallen hoeven originele kunstwerken niet te worden gerepareerd, vooral als ze op de juiste manier worden bewaard. Anders kan het een teken zijn van een vals stuk.

Zoek naar verschillen in het kunstwerk

Bij het onderzoeken van een schilderij moet u letten op eventuele verschillen in het kunstwerk zelf. Kijk naar de penseelstreken en kleuren die zijn gebruikt om het stuk te maken en vergelijk ze met andere bekende werken van de kunstenaar. Als er verschillen zijn, is het waarschijnlijk nep. De penseelstreken moeten consistent zijn met de stijl van de kunstenaar en de kleuren moeten overeenkomen met wat in andere werken te zien is. Een schilderij van Monet moet bijvoorbeeld dezelfde tinten blauw, groen en geel hebben als in andere werken van de kunstenaar. Evenzo, als u op zoek bent naar een schilderij van Picasso, moet het de kubistische stijl hebben die aanwezig is in andere werken. Een kubistische stijl is een schildermethode waarbij het onderwerp wordt opgedeeld in kleinere vormen die na het schilderen weer in elkaar worden gezet.

Roep de hulp in van de experts

Daarnaast kunt u ook een plaatselijke kunstexpert bezoeken om het schilderij te laten beoordelen. Zij kunnen u vertellen of het stuk echt is en een mening geven over de waarde ervan. Doorgewinterde experts hebben jarenlange ervaring en kunnen onderscheid maken tussen een origineel en een nep schilderij. Ze hebben ook de tools en technologie om het schilderij nauwkeuriger te evalueren. Ze kunnen bijvoorbeeld infraroodbeelden gebruiken om reparaties op te sporen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Ook kan infrarood beeldvorming worden gebruikt om eventuele oneffenheden in de verflagen op te sporen. De verflagen van een origineel schilderij hebben een specifieke structuur en eventuele veranderingen zijn zichtbaar met infraroodbeeldvorming.

Je kunt ook wetenschappelijke methoden gebruiken, zoals chemische analyse, om de authenticiteit van een schilderij te bepalen. Met deze methode kunnen experts de in het kunstwerk gebruikte pigmenten en bindmiddelen analyseren en vergelijken met bekende monsters. Dit kan een zeer nauwkeurige manier zijn om de ouderdom en authenticiteit van een schilderij te bepalen. De chemicaliën die in het kunstwerk worden gebruikt, kunnen veel over het schilderij vertellen en zelfs helpen om de oorsprong ervan te bevestigen. Maar werk niet met zomaar een soort chemische analyse. Zoek een geaccrediteerde expert in het veld om nauwkeurigheid te garanderen.

Een andere techniek die experts kunnen gebruiken om de authenticiteit van een schilderij vast te stellen, is röntgenfluorescentie. Deze methode maakt gebruik van röntgenstralen om eventuele pigmenten in het kunstwerk te detecteren en deze te vergelijken met bekende monsters of documenten. Dit is een exacte manier om te bepalen of een schilderij echt is, omdat het zelfs subtiele veranderingen in de pigmenten en bindmiddelen kan identificeren. De resultaten van deze methode kunnen u helpen om de authenticiteit van een stuk en zijn leeftijd te bevestigen.

Kies bij het kiezen van een kunstexpert om mee samen te werken iemand met kennis en ervaring in het veld. Krijg ook referenties van voormalige klanten om ervoor te zorgen dat ze een kwaliteitsservice kunnen bieden. U kunt ook online recensies lezen om de diensten die zij leveren beter te begrijpen. Als u overwegend positieve beoordelingen vindt, is dit een goed teken dat de expert te vertrouwen is. Als alternatief kunt u ook op zoek gaan naar een beëdigd taxateur om het schilderij te taxeren. Kies alleen voor een hooggekwalificeerde taxateur met jarenlange ervaring in de kunstwereld. Zij zijn degenen die u nauwkeurige informatie over het schilderij kunnen geven.

Volg je instincten

Ten slotte is het essentieel om je instinct te volgen. Als er iets niet klopt aan een schilderij, wees dan niet bang om ervoor weg te lopen. Het is beter om veilig te zijn dan sorry. Een nepschilderij kan u veel geld kosten, dus doe uw due diligence voordat u in een stuk investeert. Nagemaakte schilderijen hebben veel mensen voor de gek gehouden, dus het is van cruciaal belang om extra waakzaam te zijn bij het onderzoeken van kunstwerken. Als je twijfels hebt over de echtheid van een schilderij, neem dan niet het risico en zoek een ander schilderij. U kunt altijd een ander origineel kunstwerk vinden dat uw investering waard is. Het geld dat u aan een schilderij uitgeeft, moet immers een investering zijn in de authenticiteit en waarde ervan.

Tips voor het bewaren van authentieke kunstwerken

  • Bewaar het op een koele en droge plaats

Nu u weet hoe u een echt schilderij kunt identificeren, is het van vitaal belang om te leren hoe u kunstwerken op de juiste manier opslaat. Kunst moet altijd op een koele en droge plaats worden bewaard, uit de buurt van direct zonlicht. Dit zorgt ervoor dat de kleuren na verloop van tijd niet vervagen of beschadigd raken. Als het kunstwerk is ingelijst, zorg er dan voor dat het aan de muur wordt gehangen, uit de buurt van warmte- en vochtbronnen. Gebruik indien mogelijk een ruimte met airconditioning om het schilderij voor een langere periode te bewaren. Als je kunst in een kast of la opbergt, gebruik dan zuurvrije materialen zoals archiefpapier en karton om het schilderij te beschermen tegen stof, schimmel en andere elementen. Zorg ervoor dat u alle kunstwerken zo opslaat dat ze voldoende luchtcirculatie krijgen. Door een hoge luchtvochtigheid kan het kunstwerk gaan rotten, dus het is het beste om de stukken in een goed geventileerde ruimte te bewaren.

Ongedierte zoals motten en zilvervisjes kunnen kunstwerken beschadigen als ze je huis binnendringen. Om dit te voorkomen, gebruikt u insectenwerende middelen in gebieden waar kunstwerken zijn opgeslagen. Museumwas kan ook worden gebruikt om kunstwerken te coaten voor extra bescherming. Dit type was is ontworpen om stof, vuil en vocht buiten te houden terwijl het kunstwerk behouden blijft. Als u waardevolle kunstwerken heeft, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een veilige of afsluitbare opslagruimte om het schilderij tegen diefstal te beschermen. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u uw kunstwerken behouden.

Zorgvuldig omgaan met het kunstwerk bij het vervoeren of tentoonstellen is ook essentieel. Raak het oppervlak van het schilderij niet aan en houd het uit de buurt van vocht en vuil. Zorg ervoor dat het kunstwerk veilig in een doos is verpakt of is afgedekt met een doek voordat je het verplaatst. Deze eenvoudige stappen kunnen kunstwerken helpen beschermen tegen eventuele schade tijdens het transport. Gebruik bovendien twee handen om het schilderij te dragen en voorkom dat u het schudt of op de grond laat vallen.

  • Inspecteer het stuk regelmatig

Zorg ervoor dat u uw kunst regelmatig inspecteert op tekenen van schade of verslechtering. Als u iets ongewoons opmerkt, breng het dan naar een professional voor evaluatie en reparatie. Zo blijft uw kunstwerk jarenlang in topconditie. Probeer nooit zelf een schilderij te repareren, dit kan meer schade aanrichten. Een origineel schilderij dat u heeft gerestaureerd, is mogelijk niet meer authentiek.

Door deze tips te volgen weet je zeker dat je een authentiek schilderij koopt. Doe altijd je onderzoek en zorg ervoor dat je te maken hebt met een gerenommeerde galerie of veilinghuis voordat je een kunstwerk koopt. Als u dit doet, voorkomt u het risico dat u een vervalsing koopt.

impact
impact
impact
impact
tinder
tinder
tinder
tinder
tinder
tinder
tinder
tinder
tinder
tinder
bigo
bigo
bigo
bigo
bigo
bigo
bigo
bigo
bigo
bigo
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch
matchmatch

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *