Opmerking

VLIEGBASIS RAMSTEIN, Duitsland — De Westerse financiers van Oekraïne slaagden er vrijdag niet in een geschil op te lossen over welk land de regering in Kiev zal voorzien van krachtige gevechtstanks die volgens president Volodymyr Zelensky nodig zijn om een ​​nieuw offensief tegen de verschanste Russische troepen op te zetten.

Achter gesloten deuren gedebatteerd door tientallen ministers van defensie die bijeen waren in deze enorme Amerikaanse militaire faciliteit, draait het meningsverschil om de vraag of Duitsland bereid is zijn Leopard 2-tanks naar Oekraïne over te brengen, of op zijn minst andere landen toestemming geeft om de tanks van Duitse makelij te leveren. .

De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, merkte op dat de nieuwe Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius, de bijeenkomst had verteld dat “ze nog geen beslissing hebben genomen”, en zei dat Duitsland een “betrouwbare bondgenoot” was en dat de Verenigde Staten en anderen een reeks van gepantserde voertuigen, en dat Groot-Brittannië had ingestemd met de overdracht van enkele Britse zware tanks Challenger 2.

Sprekend na de bijeenkomst samen met generaal Mark A. Milley, voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, vertelde Austin verslaggevers dat “waar we echt op gefocust zijn, is ervoor te zorgen dat Oekraïne de capaciteit heeft die het nodig heeft om nu een succes te worden. . Dus we hebben hier een kans tussen nu en de lente wanneer dan ook [the Ukrainians] hun tegenoffensief beginnen … dat duurt niet lang.”

Waarom staat Duitsland onder druk om tanks naar Oekraïne te sturen?

Duitsland heeft zijn standpunt over de Leopards publiekelijk in verband gebracht met de onwil van de VS om zijn eigen Abrams M1-tanks over te dragen, waarvan Pentagon-functionarissen hebben gezegd dat ze niet het beste geschikt zijn voor Oekraïne in termen van bruikbaarheid en de tijd die nodig zou zijn om aan te komen.

Austin, terwijl hij de kwestie van de weigering van de VS omzeilde, zei: “Dit gaat niet echt over één enkel platform. Ons doel … is om de capaciteit te bieden die Oekraïne nodig heeft om op korte termijn succesvol te zijn in het afweren van een Russische aanval en het lanceren van zijn eigen tegenoffensief, beide naar verwachting in het voorjaar. Hij maakte een opsomming van het aantal gepantserde voertuigen dat de coalitie al heeft gestuurd en heeft toegezegd te sturen, inclusief de onlangs aangekondigde Amerikaanse Bradley-gevechtsvoertuigen en Stryker-pantservoertuigen.

“Dit is een zeer, zeer capabel pakket,” zei Austin. “Als ze op de juiste manier worden ingezet, zullen ze succesvol kunnen zijn.”

Amerikaanse defensiechef in Berlijn voor gesprekken terwijl Duitsland de levering van tanks afremt

In zijn eigen opmerkingen op hun gezamenlijke persconferentie beschreef Milley de training voor Oekraïense strijdkrachten die momenteel aan de gang is door de Verenigde Staten en anderen, waardoor ze “gecombineerde wapenmanoeuvres” kunnen uitvoeren met de nieuw aankomende voertuigen langs wat hij beschreef als een langdurige “statische aanval”. frontlinie” waar de Oekraïners het opnemen tegen de diepgewortelde Russische bezetters.

Maar hij waarschuwde dat de overwinning met de nieuwe tactieken en uitrusting noch snel noch gemakkelijk zou zijn, en gaf aan dat de oorlog in ieder geval tot volgend jaar zou kunnen duren.

“Vanuit militair oogpunt zou ik volhouden dat het dit jaar heel erg moeilijk zou zijn voor Oekraïne om Russische troepen uit heel het door Rusland bezette Oekraïne te verdrijven”, zei Milley. “Dat betekent niet dat het niet kan gebeuren, maar het zal heel, heel moeilijk worden.”

Er is “zeer, zeer korte tijd” om de uitrusting samen te stellen, troepen te trainen om het te gebruiken en een offensief te lanceren, voegde hij eraan toe, zeggend: “Het zal een zeer, zeer zware lift zijn. Ja, ik denk dat het kan, maar ik denk dat het een uitdaging wordt.” Of het zal lukken, zei Milley, “staat nog te bezien.”

In zijn opmerkingen aan de hoge militaire vertegenwoordigers van tientallen landen zei Zelensky, sprekend via video, dat “Honderden ‘dankjewel’ geen honderden tanks zijn. … We kunnen allemaal duizenden woorden gebruiken, maar ik kan geen woorden gebruiken, in plaats van wapens die nodig zijn, tegen Russische artillerie.”

Het debat over zware tanks, een zeldzame verdeeldheid onder de coalitie van naties die Oekraïne te hulp is gekomen, heeft zich dagenlang voortgesleept, terwijl miljarden dollars aan andere zware wapens naar het slagveld stromen.

Duitsland bekleedt een sleutelpositie in de vraag of er grote aantallen gevechtstanks van bondgenoten worden gestuurd, een hefboomwerking die sommige bondgenoten lijkt te hebben gefrustreerd. De Poolse premier Mateusz Morawiecki zei woensdag dat hij 14 Leopard-tanks van zijn land naar Oekraïne zal sturen, ongeacht of Duitsland hiermee instemt. De toestemming van Berlijn is vereist voor andere landen om wapens van Duitse makelij te verzenden, volgens exportovereenkomsten met die landen.

Pistorius vertelde de sessie dat Berlijn de voor- en nadelen van het sturen van tanks blijft afwegen. De indruk dat andere bondgenoten bereid zijn hun luipaarden te sturen en dat Duitsland “in de weg staat”, is onjuist, beweerde hij, eraan toevoegend dat niet iedereen verenigd is.

“Niemand van ons kan nog zeggen wanneer er een beslissing zal worden genomen en hoe de beslissing eruit zal zien”, zei hij. Duitsland “aarzelt niet”, benadrukte hij, maar “we moeten voorzichtig zijn”.

De benadering van Duitsland om wapens naar Oekraïne te sturen, werd bepaald door de wens om zijn nek niet uit te steken, wat resulteerde in publieke omkeringen. In het verleden heeft het publiekelijk uiteengezet hoe bepaalde leveringen niet mogelijk waren, voordat het onder internationale druk toegaf. Als het gaat om de levering van tanks, heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz herhaaldelijk gezegd dat hij het niet alleen wil doen om ze te sturen, ook al beloven bondgenoten zoals Groot-Brittannië een aantal van hen te sturen.

Het geschil is ongebruikelijk onder een coalitie die al maanden standhoudt terwijl Rusland zijn invasie voortzet en Oekraïne regelmatig pleit voor meer wapens. Veel landen hebben op hun beurt steeds geavanceerdere en krachtigere wapens geleverd, aangezien het Oekraïense leger wreedheid en professionaliteit aan de dag legt.

De Verenigde Staten kondigden donderdagavond opnieuw een enorm pakket aan militaire hulp van $ 2,5 miljard aan, waaronder 59 Bradley-gevechtsvoertuigen en 90 Stryker-pantservoertuigen. Het is de eerste keer dat de Verenigde Staten Strykers hebben opgenomen in de bijna $ 27 miljard aan militaire hulp die de regering-Biden heeft goedgekeurd sinds de Russische invasie van februari 2022. Er waren geen Amerikaanse tanks bij betrokken.

Austin ging niet rechtstreeks in op de kwestie in opmerkingen aan het begin van de bijeenkomst van vrijdag, maar zei dat dit een beslissend moment is voor Oekraïne en dat landen die Kiev te hulp schieten “de zelfverdediging van Oekraïne zullen steunen zolang het nodig is”.

“We moeten ons momentum en vastberadenheid behouden”, zei Austin tegen de geallieerden. “We moeten nog dieper graven.”

Austin beschouwde de Russische invasie als steeds ongelukkiger, zeggend dat Moskou bijna geen munitie meer heeft, “aanzienlijke verliezen op het slagveld” lijdt en zich tot slechts een paar partners wendt die het heeft verlaten voor hulp. “Zelfs Iran en Noord-Korea willen niet toegeven dat ze aan Rusland leveren.”

De chef van het Pentagon waarschuwde dat Rusland probeert te rekruteren, te hergroeperen en opnieuw uit te rusten.

“Dit is geen moment om te vertragen”, zei Austin. “Het Oekraïense volk houdt ons in de gaten. Het Kremlin houdt ons in de gaten. En de geschiedenis houdt ons in de gaten.”

Austin stelde Zelensky voor, die de ministers bedankte voor hun steun en hen aanspoorde om voortvarend te werk te gaan.

“Terreur laat geen discussie toe”, zei hij. “Tijd blijft een Russisch wapen.”

Zelensky voegde eraan toe dat de ministers van Defensie “sterke mensen uit sterke landen” zijn en vroeg hen een manier te vinden om een ​​”principiële voorraad” tanks, F-16-jets en langeafstandswapens te sturen.

“Het Kremlin,” zei hij, “moet verliezen.”

Oekraïne heeft openlijk uitgezonden dat het van plan is de komende maanden een nieuw, gespierd tegenoffensief te lanceren tegen Russische eenheden, waarvan er vele diep zijn ingegraven in gevechtsposities met een netwerk van loopgraven en antitankobstakels.

De VS beginnen met uitgebreide training van Oekraïense troepen voor grootschalige gevechten

Voor het eerst zijn de Verenigde Staten afgelopen weekend begonnen met het trainen van een bataljon van meer dan 600 Oekraïense strijdkrachten in het trainingsgebied van het Amerikaanse leger in Grafenwoehr in Duitsland. wat het Amerikaanse leger gecombineerde wapenoorlog noemt. De training duurt naar verwachting vijf tot zes weken, waarna de Oekraïners naar huis terugkeren.

De woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, John Kirby, vertelde verslaggevers deze week in een telefonische vergadering dat de training “hand in hand” gaat met de levering van tanks aan Oekraïne. Zelensky, zei hij, probeert “ongetwijfeld” tanks toe te voegen omdat ze een “groot deel” uitmaken van gemechaniseerde manoeuvre-operaties.

“Wij geloven dat de levering van moderne tanks het vermogen van de Oekraïners aanzienlijk zal helpen en verbeteren om … te vechten waar ze nu vechten en in de toekomst effectiever te vechten”, zei Kirby. Oekraïne heeft enkele van zijn oude T-72-tanks uit het Sovjettijdperk in de oorlog behouden, voegde hij eraan toe, maar er is een “eindige limiet” aan hoe lang dat kan duren.

Terwijl Oekraïne zijn wapenrusting opbouwt, hebben zijn militaire leiders blijk gegeven van professionaliteit en discipline door niet te snel te veel middelen in te zetten, zei Ben Hodges, een gepensioneerde luitenant-generaal en voormalig commandant van het Amerikaanse leger in Europa. De belangrijkste inspanning voor Oekraïne, zei hij, is waarschijnlijk een poging om de Krim af te snijden en vervolgens terug te nemen, het Oekraïense schiereiland dat Rusland in 2014 in beslag nam en annexeerde.

Hodges zei dat Oekraïne het equivalent van een volledige pantserdivisie wil bouwen, een formatie die typisch 10.000 tot 15.000 troepen omvat. Het moet worden getraind en voorbereid om te dienen als de “doorbraakformatie” in het volgende grote tegenoffensief, voegde hij eraan toe.

Oekraïne zal de komende maanden waarschijnlijk proberen de voorwaarden te scheppen voor de bevrijding van de Krim, eerst door middel van langeafstandsaanvallen en vervolgens met een gepantserd offensief om grondroutes van de Krim terug naar Rusland af te snijden, voorspelde Hodges. Dat, in combinatie met extra langeafstandsaanvallen op kwetsbare Russische faciliteiten en eenheden op de Krim, zou het voor Russische troepen onhoudbaar kunnen maken om te blijven.

Kiev zou er nog steeds baat bij hebben als de Verenigde Staten Grey Eagle-drones, bommen met een kleine diameter en het lange-afstands Army Tactical Missile System (ATACMS) leveren, zei Hodges, maar dergelijke wapens zijn niet goedgekeurd.

Het verkrijgen van meer luchtverdediging is nog steeds de topprioriteit van Oekraïne, zei Kori Schake, een defensieanalist die Kiev heeft bezocht. Hoewel Rusland er niet in is geslaagd om luchtoverheersing over Oekraïne te vestigen, heeft de regering in Kiev een tekort aan luchtverdediging en beginnen westerse bondgenoten een tekort aan bevoorrading op te bouwen, zei ze.

Oekraïne heeft ook nog steeds uitdagingen bij het uitvoeren van langeafstandsaanvallen, voegde Schake eraan toe. De Verenigde Staten hebben een tekort aan wapens die ze kunnen aanbieden, afgezien van de beleidsbeperkingen die de regering-Biden heeft opgelegd voor het verzenden van dergelijke wapens, zei ze.

Morris meldde zich vanuit Berlijn. Victoria Bisset in Londen heeft bijgedragen aan dit rapport.

Oorlog in Oekraïne: wat u moet weten

De laatste: Rusland beweerde vrijdag de controle te hebben overgenomen over Soledar, een zwaar omstreden zoutmijnstad in Oost-Oekraïne waar de afgelopen dagen gevechten hebben gewoed, maar een Oekraïense militaire functionaris hield vol dat de strijd nog niet voorbij was.

Russische gok: De Post onderzocht de weg naar oorlog in Oekraïneen westerse pogingen om zich te verenigen om de plannen van het Kremlin te dwarsbomen, door middel van uitgebreide interviews met meer dan drie dozijn hoge Amerikaanse, Oekraïense, Europese en NAVO-functionarissen.

Foto’s: Washington Post-fotografen zijn vanaf het begin van de oorlog ter plaatse geweest – hier is een aantal van hun meest krachtige werk.

Hoe je kan helpen: Hier zijn manieren die in de VS kunnen steun het Oekraïense volk net zoals wat mensen over de hele wereld hebben gedoneerd.

Lees onze volledige berichtgeving over de Oorlog Rusland-Oekraïne. Ben je op Telegram? Abonneer je op ons kanaal voor updates en exclusieve video.

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

}