2022 heeft bewezen een van de meest gedenkwaardige jaren in gaming te zijn met grote overnames die de industrie op zijn grondvesten hebben doen schudden en het vuur van de intense rivaliteit tussen PlayStation en Xbox verder hebben aangewakkerd, die zeker volgend jaar zal voortduren. Dit jaar heeft ons ook een aantal solide exclusieve items van elk platform opgeleverd, waardoor we de negen rijken op PlayStation of de uitgestrekte regio Paldea konden verkennen met onze starter-Pokemon op Nintendo Switch. Het was een geweldig jaar om een ​​gamer te zijn, maar als alles is gezegd en gedaan, welke console kwam er dan als beste uit de bus in 2022?

PS5 versus Xbox versus Switch: welke console had de meeste verkopen in 2022?

PS5 vs Xbox vs Switch: welke console heeft 2022 gewonnen?
Afbeeldingsbron: Nintendo

Aan het eind van de dag komt dit gevecht allemaal neer op een eenvoudig spel met getallen, dus laten we beginnen met verkopen. Volgens gegevens van VGChartzwas 2022 een zwaarbevochten strijd tussen de PlayStation 5 en Nintendo Switch, die consequent de best verkochte console van elke maand van het jaar was en in totaal 463.213 eenheden had verkocht voor de week die eindigde op 12 november. Dit is een vrij indrukwekkende prestatie gezien het feit dat de console nu vijf jaar oud is, hoewel het grote hits zijn Splatoon 3 en Pokémon Scarlet en Violet hebben bijgedragen aan het aanhoudende succes. Pokemon Scarlet en Violet haalden binnen drie dagen na release 10 miljoen verkopen binnen, terwijl Splatoon 3 sinds de release 7,9 miljoen verkopen heeft gehad.

De PlayStation 5 is echter langzaam het gat aan het dichten en heeft dit jaar naar schatting 451.139 eenheden verkocht, waarbij de verkoop begon te stijgen na de release van Oorlogsgod Ragnarok. De release van het langverwachte opus van Santa Monica Studio zorgde voor de beste week voor PS5-verkopen sinds de week die eindigde op 25 december 2021, toen er 516.118 exemplaren van werden verkocht. Xbox Series X|S heeft veel bescheidener succes gehad met de verkoop van 230.013 eenheden, een verrassend aantal gezien het feit dat het nog steeds veel breder beschikbaar is dan PS5. Elk van de consoles heeft in wisselende mate succes gehad met hogere verkopen, maar de Nintendo Switch voert nog steeds de boventoon met in totaal 115.176.785 verkochte exemplaren, waardoor PlayStation 5 en Xbox Series X|S aanzienlijk achterblijven.

Winnaar: Nintendo Switch

PS5 versus Xbox versus Nintendo Switch: welke console had de beste exclusieve aanbiedingen in 2022?

PS5 vs Xbox vs Switch: welke console heeft 2022 gewonnen?
Afbeeldingsbron: Sony

Of je het nu leuk vindt of niet, exclusieve producten blijven een doorslaggevende factor waar consolespelers naar neigen en dit zal in 2023 zo blijven. Microsoft en Xbox hadden dit jaar echt een goede kans om de categorie te veroveren in de nasleep van hun ongekende samenwerking met Bethesda, waardoor ze Starfield als console-exclusive konden claimen. Sterrenveld wordt al jaren enorm verwacht door Bethesda-fans en in combinatie met Arkane’s vampirische shooter roodvalhadden ze allebei de Xbox Series X|S de stratosfeer in kunnen stuwen… en toen liepen ze vertraging op.

Xbox had een paar solide aanbiedingen in de vorm van verhalend avontuur Als de schemering valt en het avontuur van Obsidian Geaard. Het experimentele karakter van die titels en de hype en het geklets rond de grote release van Nintendo en PlayStation deden de Xbox niet veel goeds. Nintendo had een van de beste sportgames van het jaar mee Mario Strikers: Battle League en blijft succes hebben met de Pokemon-serie ondanks de aanhoudende problemen. Hoewel Nintendo het qua verkoop niet zo goed deed als ze hadden gehoopt, kon Nintendo ook hack-and-slash-fans sussen met Bayonetta 3wat resulteert in een sterke verscheidenheid aan genres op het handheld-systeem.

Als het gaat om exclusieve first-party titels, is PlayStation echter nog steeds de koning onder de mannen. Sony begon het jaar sterk met de release van Horizon Verboden Westdat opnieuw lovende kritieken kreeg voor Guerrilla Games en momenteel geniet van zijn status als de vierde best verkochte fysieke game van het VK van 2022. PlayStation maakte ook plaats voor indie-edelstenen zoals sifueen intense uitdaging voor spelers, en het verhalende avontuur van Annapurna Interactive Verdwaalddie het platformgenre nieuw leven inblies.

PlayStation stelde spelers ook in staat om een ​​van de grootste verhalen uit gaming opnieuw te beleven De laatste van ons deel I, een nieuwe maatstaf voor moderne remasters. Het was echter de release van God of War Ragnarok waarmee PlayStation zich dit jaar echt onderscheidde van zijn leeftijdsgenoten Santa Monica-studio‘s verbluffende afsluiting van de tweedelige Noorse sage van de serie. Ragnarok heeft echt de lagen van zijn iconische hoofdrolspeler afgepeld door middel van een onvergetelijk verhaal dat voor velen dient als een kanshebber voor het spel van het jaar.

Winnaar: Playstation

PS5 versus Xbox versus Nintendo Switch: wie had de beste aankondigingen in 2022?

PS5 versus Xbox versus Switch: welke console heeft 2022 gewonnen?
Afbeeldingsbron: Microsoft

Xbox, laten we er niet omheen draaien. Microsoft begon het jaar op een belangrijke manier met de historische overname van Activision Blizzard. Hoewel de landing van Bethesda in 2021 op zich al indrukwekkend was, verbleekt het in vergelijking met zijn investering in Activision; een jackpot die grote franchises oplevert PlichtOverwatch en World of Warcraft onder de vlag van Microsoft.

Ondertussen zouden PlayStation en Sony in natura reageren met hun eigen overname van studio’s als Haven en Bungie, die verantwoordelijk zijn voor Halo en het lot. Bungie is een van de meest gerenommeerde studio’s in gaming en heeft een indrukwekkende erfenis in de branche opgebouwd, maar door de status quo fungeert Destiny als exclusief voor PlayStation. Hoewel Bungie meer live-servicetitels voor PlayStation zal bieden, is het niet echt de opschudding in de branche waarop velen hadden gehoopt. PlayStation zou ook hun nieuwe, op abonnementen gebaseerde PlayStation Plus aankondigen, dat gemengde reacties van gamers opriep en bij de lancering een grote zware strijd moest leveren.

Nintendo had daarentegen een vrij rustig 2022 met de grootste aankondigingen in de vorm van poorten voor Persona 3, 4 en 5. Zelda-fans hebben echter veel om naar uit te kijken, aangezien het vervolg op Breath of the Wild officieel werd genoemd Tranen van het Koninkrijk en kreeg een releasedatum van 12 mei 2023.

Winnaar: Xbox

PS5 versus Xbox versus Nintendo Switch: welke console heeft de beste abonnementsservice in 2022?

PS5 versus Xbox versus Switch: welke console heeft 2022 gewonnen?
Afbeeldingsbron: Microsoft

Dat valt niet te ontkennen Xbox-gamepas blijft op dit moment de beste prijs-kwaliteitverhouding in gaming. Xbox baande echt een nieuwe weg met de introductie van de Game Pass en hoewel PS Plus beschikt over een uitgebreide bibliotheek die die op Game Pass overtreft, heeft het moeite om te concurreren met de extra functies die de abonnementsservice van Xbox spelers biedt.

PlayStationPlus kende een moeilijke start toen het eerder dit jaar werd gelanceerd, maar Sony heeft een lovenswaardige poging gedaan om de zaken om te draaien. De abonnementsservice van PlayStation biedt momenteel maar liefst 700 titels om te downloaden of te streamen en omvat de hele geschiedenis van PlayStation, die teruggaat tot de originele console. De bibliotheek op Xbox Game Pass bestaat uit 300 titels. De grootste zwakte van PlayStation Plus is misschien wel de op niveaus gebaseerde benadering, wat betekent dat de meerderheid van die 700 titels opgesloten zitten achter hogere niveaus. Sony heeft ook de meningen verdeeld doordat sommige titels zijn toegevoegd aan de Premium Tier van PlayStation Plus, waarbij spelers het denkproces erachter in twijfel trekken.

Met Xbox Game Pass daarentegen hebben spelers voor dezelfde prijs toegang tot de volledige bibliotheek. Hoewel Game Pass niet hetzelfde aantal titels biedt als beschikbaar op PlayStation Plus, is het uiteindelijk veel klantvriendelijker en biedt het een geweldige ervaring voor spelers. Wat Game Pass onderscheidt van andere abonnementsmodellen, is het ultieme abonnement dat spelers toegang geeft tot duizenden Xbox One-games, inclusief exclusieve titels.

Xbox wil zijn player-first-benadering voortzetten met de onthulling dat alle aankomende first-party titels op de dag van lancering beschikbaar zullen zijn om te spelen op Game Pass. Ja, dat betekent dat je Starfield vanaf de eerste dag gratis kunt spelen met een Game Pass-abonnement. Er is ook een behoorlijke hoeveelheid goodies beschikbaar voor spelers die ook toegang hebben tot de volledige Game Pass-bibliotheek vanaf hun pc, evenals toegang tot proefversies van Apple TV, Calm-app-proefversies en een Xbox Live Gold-abonnement tegen een enorm gereduceerde prijs.

Ondertussen blijft Nintendo geliefde titels uit zijn uitgebreide geschiedenis die teruggaat tot de begindagen van de NES toevoegen aan zijn online bibliotheek. Spelers kunnen genieten van typische games zoals Majora’s Mask en Super Mario World, en hoewel het leuk is om deze klassiekers uit de kindertijd opnieuw te bekijken, heeft het niet helemaal dezelfde ‘wow’-factor als Game Pass en PS Plus.

Winnaar: Xbox

PS5 versus Xbox versus Nintendo Switch: welke console heeft de beste waarde voor gamers in 2022?

PS5 vs Xbox vs Switch: welke console heeft 2022 gewonnen?
Afbeeldingsbron: Sony

Er zijn er die nog steeds niet de sprong naar de huidige generatie consoles hebben gemaakt vanwege het aanhoudende gebrek aan beschikbaarheid – wat de afgelopen maanden weliswaar is verbeterd – en de stijging van de prijzen voor hardware op sommige locaties. Deze vraag is er een die in de eerste plaats in de hoofden van gamers zit. Een lange levensduur is een belangrijk onderdeel van het succes van consoles in het huidige klimaat, dus welke van de concurrenten heeft de beste eigenschappen waardoor spelers blijven terugkomen voor meer?

Het belangrijkste verkoopargument van de PlayStation 5 zal altijd de eersteklas exclusieve titels die beschikbaar zijn om op het systeem te spelen. Sony veranderde ook het spel met de nieuwe DualSense 5-controller, die een revolutie teweegbracht in de gameplay voor spelers met het gebruik van haptische feedback en adaptieve triggers. PlayStation 5 biedt spelers ook de meest meeslepende ervaring door het gebruik van dynamische 3D-audio, en meer recentelijk door de introductie van VRR-ondersteuning op de console dit jaar.

We hebben pas echt het oppervlak geschraapt van waartoe de PS5 in staat is deze generatie. Zoals het er nu uitziet, is de console geschikt voor 4K / 120FPS-gameplay en kan hij in sommige gevallen zelfs 8K ondersteunen dankzij de krachtige RDNA 2G GPU-harde schijf. Hoewel de PS5 bij de lancering een beperkt aantal titels beschikbaar had, zal de steeds groter wordende PS Plus-bibliotheek eindeloze uren entertainment voor spelers bieden. Het grootste nadeel van de PS5 blijft het onhandige ontwerp, waardoor we verlangen naar een dunne PS5.

Xbox Series X|S is op grotere schaal beschikbaar, heeft op sommige locaties een lagere prijs en biedt meer ruimte voor achterwaartse compatibiliteit dan de PS5. De console is ook een wonder om te aanschouwen op het gebied van hardware, met snelle laadtijden, indrukwekkende functies zoals snel hervatten en FPS-boost, evenals geweldige beelden die kunnen wedijveren met top-end gaming-pc’s. Hoewel Xbox met Game Pass een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt, wordt het tegengehouden door de beperkte bibliotheek met exclusieve titels voor de huidige generatie.

Het belangrijkste verkoopargument van de Nintendo Switch blijft nog steeds het feit dat je de console overal mee naartoe kunt nemen en hoewel hij beschikt over een aantal uitstekende exclusieve titels en een indrukwekkende bibliotheek, verbleekt hij bij de groeiende populariteit van het Steam Deck en de onvergelijkbare hoeveelheid titels beschikbaar voor spelers op dat systeem.

Winnaar: Playstation

PS5 vs Xbox vs Switch: welke console heeft 2022 gewonnen?

PS5 versus Xbox versus Switch: welke console heeft 2022 gewonnen?
Afbeeldingsbron: Sony

PlayStation blijft voorlopig nog steeds aan de top van deze huidige generatie en lijkt in 2023 opnieuw een succesvolle campagne te hebben. Een nieuw jaar betekent echter een nieuwe start en Microsoft heeft de zaadjes geplant voor volgend jaar om een ​​van de grootste tot nu toe te worden. PlayStation-fans hebben Final Fantasy XVI om naar uit te kijken volgend jaar, evenals de langverwachte release van Insomniac’s Marvel’s Spider-Man 2, die alle potentie heeft om weer een grote hit voor PlayStation te worden. Xbox daarentegen heeft potentieel de grootste game van de generatie tot nu toe met Bethesda’s Starfield, en als de overname van Activision wordt afgerond, zou dit het landschap van de branche zoals wij die kennen kunnen veranderen. Volgend jaar zal de rivaliteit tussen de twee in ieder geval nog verder toenemen en mogelijk de slinger gaan verschuiven.

music 60s and 70s
music 6 word memoirs
music 60 bpm
music 6/8 time
music 66
60s music
60s music artists
60s music playlist
60’s and 70’s music
6 music playlist
6 musical elements of an opera
645 music garmin
6 musical songs
6 musical tickets
music 70s rock
music 70 80 90
music 7 penn state
music 70s soul
music 78 uci
music 713
music 70’s and 80’s free
70s music
713 music hall
70s music hits
70s music artists
70s music youtube
70s soul music
713 music hall houston
7 minute timer with music
70s disco music

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *