De western, als genre, heeft het publiek gefascineerd in bijna alle vormen van media. Van pulp westernromans tot stripboeken tot westerns op het scherm, het wilde westen heeft veel weerklank voor Amerikanen en sommige mensen buiten de VS. Videogames vormen daarop geen uitzondering, ondanks dat er minder westerns zijn dan bij andere media. Desondanks zijn er enkele zeer creatieve en leuke uitvoeringen van dit eeuwenoude genre. Als zodanig zijn enkele van de beste spellen aller tijden cowboyspellen.

Dit is een lijst met de beste spellen waarin je een rootende, toeterende cowboy kunt spelen, of op zijn minst de stijlfiguren van cowboywesterns kunt nabootsen. Deze spellen zijn de beste cowboyspellen aan deze kant van de Mississippi.

10. Ten westen van walging

Ten westen van Loathing-gameplay
Afbeeldingsbron: asymmetrisch

West of Loathing is een cowboykomedie, waardoor het misschien wel het dichtst in de buurt komt van videogames met Blazing Saddles in het westerse genre. West of Loathing bevindt zich in een vergelijkbare genreruimte met andere humoristische RPG’s zoals de South Park-spellen of de Cthulhu redt de wereld serie. Het is een RPG met statistieken en voortgangssystemen, maar het is ook een komedie.

West of Loathing heeft een komische stijl gebaseerd op slapstick, woordspelingen en algemene dwaasheden. Het steekt de draak met de absurditeit van het Wilde Westen en hoe maf het kan zijn, met lessen als Cowpuncher of Beanslinger die meer klinken als volkse beledigingen uit het Wilde Westen dan als cowboyberoepen. Het is ook niet bang om genres te kruisen met fantastische elementen.

Als je een pauze wilt van de soms al te serieuze aard van cowboyspellen, dan is West of Loathing een gekke vakantie speciaal voor jou.

9. Oproep van Juarez: Gunslinger

Call of Juarez: Gunslinger Gun Combat
Afbeeldingsbron: Techland Publishing

Call of Jaurez: Gunslinger is een van die games die de belofte van zijn eigen titel waarmaakt. Je speelt als Bounty Hunter Silas Greaves in een first-person shooter met cowboycellen. Call of Juarez put uit verhalen over revolverhelden en actie die inherent zijn aan het Wilde Westen, en heeft zelfs een optreden van de legendarische bandiet Billy the Kid.

Het verhaal van de game wordt verteld door middel van een verhalend frame-apparaat van Greaves die verhalen over zijn heldendaden deelt, waarbij de niveaus veranderen naarmate het verhaal van Greaves verandert. Hierin zijn de vaak overdreven sterke verhalen van revolverhelden op een heel leuke manier verwerkt. Dit helpt de niveaus en de toch al zeer goed ontworpen en bevredigende vuurgevechten en gevechten te versterken.

Het is de belichaming van een leuk popcorn-actiespel en het leuke wildwest-thema draagt ​​bij aan de sfeer en het unieke karakter van het spel. Er zijn verrassend weinig first-person Wild West-shooters buiten de Call of Juarez-serie, dus deze game onderscheidt zich van andere shooters door een interessante esthetiek en thema.

8. Red Dead Redemption: Ondode nachtmerrie

John Marston, Non en Zombie
Afbeeldingsbron: Rockstar Games

Red Dead Redemption: Undead Nightmare is uniek omdat het dient om een ​​ander spel op de lijst aan te passen in plaats van op zichzelf te staan. Undead Nightmare is DLC voor de originele Red Dead Redemption die een apocalyps van zombies aan het spel toevoegt.

Undead Nightmare neemt wat al geweldig is aan Rockstars meeslepende cowboy-open-world shooter en voegt er zombies aan toe. De game combineert cheesy B-film horror en westerns op een vergelijkbare manier als hoe Slapende honden combineert horror en vechtsporten in hun Nightmare in North Point DLC. Beide DLC’s geven een draai aan de basisgameplay van de game. Undead Nightmare doet dit gedeeltelijk door gebruik te maken van het richtsysteem waarmee je headshots kunt maken.

Undead Nightmare bevindt zich in het subgenre van Weird West-westerns die beter moeten worden verkend door videogames. Uiteindelijk bouwt het voort op de spelmechanismen van Red Dead Redemption in plaats van ze uit het raam te gooien.

7. Westerado

Westerado praat met je oom
Afbeeldingsbron: zwemspellen voor volwassenen

Westerado is een spel dat spelvrijheid zeer serieus neemt, wat past bij een cowboyspel. Je speelt een Wild West Gunslinger op jacht naar de moordenaar van je familie. Bij het nastreven van je wraak kun je iedereen ondervragen en zelfs neerschieten als je daar zin in hebt. Je doet gunsten voor aanwijzingen over het uiterlijk van de schurk, die elke keer dat je speelt willekeurig wordt bepaald.

Er zijn tal van Wild West-accenten die het thema en de setting echt laten knallen. Je gezondheid wordt vertegenwoordigd door hoeden die kunnen worden neergeschoten en om je gezondheid aan te vullen schiet je de hoeden van je vijanden. Bij ondervragingen kun je je geweer spannen voor een dramatisch effect, een gebruikelijke tactiek om de spanning op te voeren en te bewijzen dat een personage serieus is in een cowboyfilm.

Westerado geeft je veel vrijheid om je doel na te streven of de open wereld te ervaren, maar er zijn ook consequenties aan je acties. In tegenstelling tot sommige andere spellen in de open wereld, kan het doden van NPC’s een echt effect hebben op latere voortgang. Hierdoor voelt Westerado zich minder als een lege open wereld en meer als een gemeenschap.

6. Waar het water naar wijn smaakt

Waar het water naar wijn smaakt Dialoog met Wolf
Afbeeldingsbron: Good Shephard Entertainment

Deze ondergewaardeerde indiegame vangt de wilde, zwervende vrijheid van een western en de mythen en volksverhalen van Amerika. Een zeldzame cowboygame zonder gevechten, en een zeldzame cowboygame die zich buiten de 19e eeuw afspeelt. Je speelt in de Grote Depressie als een persoon die vervloekt is om door het vasteland van de Verenigde Staten te dwalen. In een kaartspel met een bovennatuurlijk wezen heb je je ziel verloren en nu moet je dwalen op zoek naar verhalen die je kunt vertellen.

Where the Water Tastes Like Wine vangt als geen ander spel de geest van de zwerver van het genre en vat het gevoel samen een eenzame zwerver te zijn, vergelijkbaar met de karakters van de spaghettiwesterns. Tegelijkertijd speelt het eerder met de tropen van de late western, van de langzame opmars van steden en verstedelijking naar het westen dan met de fantasie van een wilde onbekende.

Where the Water Tastes Like Wine is grotendeels geweldig vanwege het fantastische verhaal en schrijven. Het heeft wel een hoge buy-in, waarbij spelers vaak een tijdje door de uitgestrektheid van de VS dwalen voordat er iets interessants gebeurt. Ondanks hoe weinig stimulerend het spel soms kan zijn, heeft het een sfeer als geen ander en wordt het aangevuld met uitstekende muziek.

5. De Oregon-route

De Oregon-route
Afbeeldingsbron: MECC

De Oregon Trail is een klassieker die bekend staat als een educatieve ervaring, maar ook als een uitdaging om zelfs enkele van de moeilijkere simulatiegames van de moderne tijd te evenaren. In Oregon Trail leid je een karavaan in westelijke richting van Mississippi naar Oregon en simuleer je de barre reizen van kolonisten die naar het westen trekken.

Het spel was berucht omdat het moeilijk en dodelijk was. Een deel van de moeilijkheid van het spelen van The Oregon Trail was de complexiteit ervan, maar ook een deel ervan was het feit dat de dood willekeurig en grillig was. Je personages kunnen schijnbaar willekeurig vreselijke kwalen krijgen, wat leidt tot de onofficiële slogan van het spel “You Have Died of Dysentery.”

Ondanks dat het vaak moeilijk is, heeft dit spel een legendarische erfenis. Ondanks dat Oregon Trail in 1974 uitkwam, is het regelmatig bijgewerkt en opnieuw uitgebracht met nieuwe edities. De Oregon Trail is keer op keer geüpdatet en uitgebracht en is geëvolueerd van een game die op een teleprinter wordt gespeeld naar een game met moderne esthetiek. De Oregon Trail heeft een legendarische erfenis en heeft sindsdien talloze andere games geïnspireerd, zoals Organ Trail of FTL – Faster Than Light.

4. Desperado’s III

Desperados III treinmissie
Afbeeldingsbron: THQ Nordic

Een van de slimste cowboyspellen, Desperados maakte de onwaarschijnlijke combinatie van trouwen met een western met een tactisch stealth-spel. In Desperados III speel je een team van outlaws die samenwerken om hun vijanden uit te schakelen. Van een jager met een gigantische berenval tot een sluipschutter, Desperados III zit vol met kleurrijke personages.

Desperados III combineert de overlevering en esthetiek van het Wilde Westen met de slimme puzzelactie waar de beste stealth-games van profiteren. Er zijn weinig gevoelens die zo plezierig zijn als het langzaam maar zeker uitschakelen van vijandelijke bewakers en het langzaam maar zeker gemakkelijk maken van een onmogelijk doel. Elk van de personages heeft items en vaardigheden die vijandige bewakers manipuleren of volledig uitschakelen.

Desperados III is een strak ontworpen ervaring en een bevredigende gameplay-ervaring, op een leuke en vlezige manier gearomatiseerd, passend bij het Wild West-genre. De game put ook uit een schat aan karakterarchetypen, waardoor de setting echt kleurrijker aanvoelt.

3. Red Dead-verlossing

Lees Dead Redemption-poster
Afbeeldingsbron: Rockstar Games

Voor veel mensen heeft Red Dead Redemption de belofte van een Rockstar-cowboygame waargemaakt. Er is het gevoel van vrijheid dat je in GTA kunt vinden, maar dan met een Old West verflaag. Het verhaal was ook een geweldige vertolking van klassieke cowboy-tropen, die de vaak onderzochte thema’s wraak, familie en gerechtigheid behandelden die in de best westerns aan bod komen.

Red Dead Redemption en Red Dead Redemption 2 zijn beide, op dezelfde manier, bijna perfecte omzettingen van het westerse genre in een videogame. Dat wil niet zeggen dat ze geen spelfouten hebben. Het tempo kan bijvoorbeeld wat traag zijn voor sommige spelers, maar er zijn maar heel weinig grote veranderingen of toevoegingen die je echt zou kunnen maken aan de basisgameplay van deze spellen om de verhalen van het Wilde Westen beter na te bootsen. Een Rockstar-sandbox is de meest perfecte en minst ingewikkelde setting voor het Wilde Westen. Red Dead Redemption als serie is het platonische ideaal van een cowboyvideogame.

Het is, nogmaals, niet zonder gebreken. Tempo kan een probleem zijn en het kan voelen alsof er veel druk werk is, zoals in veel RPG’s in de open wereld, maar aan de andere kant kan de kans om een ​​cowboyavontuur te beleven meer dan genoeg zijn om op te wegen tegen die ergernissen.

2. Uitval: New Vegas

Goodsprings in New Vegas
Afbeeldingsbron: Bethesda Softworks

Fallout: New Vegas neemt het fallout-universum en besprenkelt het met een vleugje westerse stijlfiguren. Fallout speelt zich af in de verre toekomst van een Amerikaanse post-apocalyps, waar de samenleving is herbouwd, maar de woestenij nog steeds een wilde, ongetemde grens is. Je speelt als de koerier, een personage dat in het hoofd is geschoten en erop uit is om hun moordenaar te vinden in een verhaalrijke RPG in een open wereld.

Behalve dat het een van de beste videogames is, periode, en misschien wel de meest geliefde Fallout-game, is het ook een van de beste westerns in de geschiedenis van videogames. Van de radio-soundtrack van de volkse cowboysongs van Marty Robins tot de oude wapens, waaronder jachtgeweren voor caravans en geweren met hefboomwerking, de woestenij van Nevada zit boordevol beelden van het Wilde Westen. Het vangt die geest van grensavontuur waar westerns naar streven met een extra vleugje retrofuturisme en sociaal commentaar afkomstig uit het Fallout-universum.

Het kroonjuweel van Obsidian staat bekend om zijn uitstekende schrijven en verhaal. Dit is niet voor niets, want de woestenij van New Vegas is een van de beste omgevingen ooit bedacht. Fallout: New Vegas heeft tonnen facties die strijden om controle, maar het plaatst het ‘wilde’ echt in het wilde westen en voelt als een ongetemd avontuur wanneer je onderweg bent.

1. Red Dead-verlossing 2

Korenveld en paarden in Red Dead 2
Afbeeldingsbron: Rockstar Games

Red Dead Redemption 2 is misschien wel de beste vergelijking met het goede, het slechte en het lelijke dat de videogamewereld heeft. Het is een lang epos over het leven van Arthur Morgan en zijn betrokkenheid bij de bemanning van Dutch. Het verhaal van de game is zelf een westers epos dat het verdient om door Ennio Morricone te worden gescoord, ook al heeft het een vergelijkbaar tempoprobleem als het origineel.

Red Dead Redemption 2 heeft enkele van de beste, meest emotionele scènes en verhaallijnen van alle westerse media, laat staan ​​een cowboy-videogame. Het is een verhaal met veel hart en het kost tijd om Morgan goed te ontwikkelen. Het nagelt de sfeer van een cowboy-videogame en de detailgerichte aanpak van Rockstar hielp om de game zo meeslepend te maken.

Zoals de eerdere Spaghetti western-vergelijking impliceert, verwacht geen onmiddellijke voldoening met Red Dead Redemption 2. Als je van het spel houdt, zit je er voor de lange termijn in, waarbij het verhaal 50 uur duurt als je weet wat je bezig bent, en nog veel langer als je alles wilt ervaren wat de game te bieden heeft.

music
youtube music
music city bowl
pandora music
chrome music lab
relaxing music
download music
music apps
music awards 2022
music artists
music awards
music apple
music amazon
apple music
amazon music
apple music replay
amazon prime music
amazon music unlimited
a musical genre
a musical instrument
a music term
a music note
music bowl
music box
music boxing machine
music business worldwide
music bowl score
music bot discord 2022
bill and ted face the music
blossom music center

By uiq51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *